[]

Her şeyin üstüste gelmesi

15 gün Sonra 1 yıla yakın süreyle ABD Floridada eğitime gideceğim. Sakınılan göze parmak batarmış derler ya, basit bir kaza sonucunda alt çenede 3 üst çenede 1 dişimi kaybettim, kökleri kaldı sadece ne olduğunu anlamadan onları da aldılar şu an ağrı sızı birşey yok. Fakat araştırdığımda çekilen dişlerin komşu olan dişlerin boş olan yere doğru gittiği böylelikle diş Eti hastalığının tetiklendiğini duydum, ABD de implant türü tedavilerin de tanesi 5 7 bin dolar gibi ödeyemeyeceğim bir miktarda olduğunu öğrendim. Çok çaresiz hissediyorum kendimi şu an, aklıma da bit şey gelmiyor. Gelelim soru kısmına
Gideceğim eyalette bu dişleri uygun fiyata yaptırmanın bir yolu var mıdır?
Diş protezi 3 eksik olan bir dişe uygulanabilir mi? Yani ben gitmeden bir dişçi bulsam yapmaya başlasa kargo ile ailem gönderse olur mu? Genelde gördüğüm diş protezleri tamamen damakla birleşik ve neredeyse hiç dişi olmayanlar içimdi.
Bütün bunlara çare yoksa da bu kötü görüntüyü ortadan kaldıracak bir ne bileyim takma, göstermelik bir şeyler var Mıdır?
Bunları elbette Ankara'da bir dişçi bularak da paylaşacağım ama bilenler veya bu konudan geçmişte tecrübesi olanlar varsa duymak isterim. Teşekkürler şimdiden

 
gecmis olsun, protezde hep düzeltmeler gerekli olur, dolayisiyla kargoyla göndermeleri mantikli degil.
orda ucuza bulamazsin, bulsan da yaptirma. malzeme cok önemli. 4 implanti orda yaptircagin fiyata, türkiye bileti alirsin üstüne yine daha ucuza gelir. implant icin 2 kez gitmek gerekiyor genelde. taksitle yaptiran bi yer bulabilirsen gitmeden baslayabilirsin belki. ilk islemden sonra 3 ay beklemek gerekiyor takilan parcalarin ceneye kaynamasi icin.

  • kimse  (03.01.17 02:28:33) 
geçmiş olsun okurken baya üzüldüm.. ben de arada dişten çektiğimden anlıyorum seni.
bildiğin gibi abd'de diş ciddi pahalı, orada yaşayan arkadasımın dişi için Türkiyeye geldiğini biliyorum. o yüzden orada tedavi olacağını sanmıyorum..
hani gitmeden en azından önde olanı falan yaptırsan idare etmez mi? 1 yıl uzun bir süre değil,
  • omonia  (03.01.17 02:32:43) 
Dostum yanilmiyorsam ogrenci vizesi ile gideceksin ve saglik sigortasi yaptirman zorunlu. Bu gibi durumlarda biraz daha ekstra para odeyerek saglik sigortana disi de ekletebiliyorsun.


  • tezek  (03.01.17 05:51:45) 
Amerika vatandaşı olup oranın sağlık sigorta sisteminden faydalananlar bile çok uçuk rakamlar ödüyor diş tedavisi için, sırf diş yaptırmak için Meksika'ya gidenler var. Seyahat sağlık sigortası belirli bir miktara kadar olan kısmı karşılıyor diye biliyorum, ki ABD'de diş tedavisinin ne kadar pahalı olduğu düşünülürse dikkat et mağdur olma, bir de zaten seyahat sağlık sigortalarında sen orada ödeme yapıp buraya geldiğinde geri ödeme alıyorsun, her sigorta şirketinin şartı farklı iyice araştırmanı öneririm.


  • elikası  (03.01.17 11:22:55) 
Sağolun, orda bir Türk dişçi buldum burdan baklava lokum götürerek yalakalık yapmak suretiyle indirim yapıcak :)


  • cgtto102  (03.01.17 23:04:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.