[]

Özellikle İK'cılara iş hayatıyla ilgili bir sorum var.

merhaba,

ben -yeni mezun diyebileceğimiz- bir mühendisim, ve büyük bir fabrikada haftaya işe başlıyorum. üretim hattında yetiştirilmek üzere mühendis olarak işe alındım.
ancak kafamda iki tane sorun var, ki bu iki sorun 3-4 gündür resmen psikolojimi bozdu, karamsarlığa itti, yedi bitirdi beni.

şimdi zamanında ben bu firmaya başvuru yapıp CV'mi gönderirken askerlik durumu seçeneğini "yapıldı" olarak işaretledim. üniversite öğrenim tarihlerini de 2011-2015 olarak işaretledim... (kariyer.net'in elektronik CV'si bu.)

2 defa mülakata çağırıldım, uzun uzun konuştuk, sohbet ettik, ben onları beğendim, onlar beni beğendi ve son mülakattan 1 hafta sonra işe kabul edildiğimi belirten bir telefon ve mail aldım...
işe kayıt için gerekli belgelerin yer aldığı bir .pdf dosyası yollandı bana.
bu belgeler içinde "askerlik durum belgesi" ve "diploma" da var.
oysa ben CV'mde "askerlik durumu: yapıldı" şeklinde belirtmiş olsam da askerlikten muafım aslında (askerlik belgesinde "muafiyet nedeni: as. elverişli değil" yazıyor.)
üniversite öğrenim tarihlerim de CV'mde 2011-2015 olarak işaretlenmiş olsa da diplomamda "2009-2015" yazıyor.
bu iki şey haricinde mülakatlarda konuştuğumuz, veya CV'mde yazan her şey doğru, gerçek, birebir.

Şimdi ben bu işe giriş belgelerini sunduktan sonra, bu iki durum bana sorun çıkartır mı?
bunu düşünmekten ciddi ciddi psikolojim bozuldu 3-4 gündür...

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
sevgiler..

 
sittir et bir şey olmaz yeğenim.

merak etme senin ne askerliğin ne de okul vs önemli onlar için. sen sadece sıradan bir elemansın işlerini gör yeterli. bize böyle bakıyolar. merak etme.
  • gibicibicis  (02.01.17 22:14:08) 
olmaz takma kafana.


  • argent dawn  (02.01.17 22:17:29) 
Yalan beyanda bulunmuşsun bariz, işe almayabilirler bile.


  • devilred  (02.01.17 22:38:05) 
Özel sektör olduğu için çok ciddiye alacaklarını sanmıyorum hatta gidip önceki verdiğin CV'in ile karşılaştırma bile yapmazlar, Askerliği yapman gerektiği halde yaptım deseydin sıkıntı olabilirdi. Çok ciddi kurumsal bir firma ise bunlar neden böyle diye en fazla sorar.


  • gezegen olan pluton  (02.01.17 22:42:26) 
görüşmelerde askerlik konusu hiç açılmadı mı? normalde ilk iş durumlarında açılır genelde. Açıldı ve görüşmede de yalan söylediysen biraz zor bir duruma düşebilirsin bence. Hiç konusu geçmediyse, en fazla mahcup olursun. Elverişli olmama sebebini bilmiyorum ama olur da sorarlarsa, bu durumdan pek hoşnut olmadığını o nedenle böyle bir şey yaptığını falan söylersin artık. biraz mahcubiyet, dram katarsan kotarabilirsin. Tabii kimsenin dikkat etmeme ihtimali de var. Özel sağlık sigortası yapıyorlarsa ve elverişsiz olma nedenin sağlıksa, oradan patlak verebilir belki.

diplomandaki tarihe ise bakacaklarını hiç sanmıyorum. büyük firmalarda bu dosya işlerini senin görüştüğün kişiler yapmaz zaten.
  • john lee hooker  (02.01.17 22:48:44) 
Ozgecmisinde yalan beyanda bulundun diye ise almayabilirler. Ancak kesinlikle "vay askerligimi yaptim demissin ama curukmussun" falan diye sikinti cikarmazlar. Ben de askerlik durumumu yapildi diye isaretliyordum (filtrelerden gecebilmek icin), sonra mulakatta acikliyordum fmf nedeniyle muaf oldugumu. Kimse problem cikarmadi.


  • gormemisin oglu  (03.01.17 00:46:14) 
eski bir ik'cı olarak bu başvuruyu değerlendirenin ben olduğumu düşünerek fikir beyan ediyorum,

okul yılların hiç önemli olmazdı.
askerlik seçeneğinde ise, eğer ki detaylı belge incelemesi yaparsam da (ki muafiyet ve teskere arasında göze batan yazım farkları vardır sanırım), neden muaf olduğunuzu sorardım. muafiyetinizin sebebine göre sizi işe almaktan vazgeçebilirdim evet. burda benim için esas yalan beyan değil de, muafiyete yol açan durumunuz olur yani.
  • minyatur dev  (03.01.17 10:29:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.