[]

excel dosyasını küçültmek

merhaba arkadaşlar,
biraz acil bir problem var. bir arkadaşımın excel ödevi var (genel office programlarına dair must bir ders ünide) işte birçok hesaplamalı, grafikli vs. bir ödev. arkadaşım yapmış ödevi fakat dosya 8.14 mb. ödev yeri 1 mbdan fazlasını kabul etmiyor (1 mb'dan fazla ise yanlış bir şeyler yapmışsınızdır) diyor.

ben çeşitli şeyler araştırdım "clear all"'lar, format değişiklikleri vs. yaptım ama 4 mb'dan aşağı indiremedim. ne yapılabilir? dosyayı atsam düzeltebilecek birisi var mı? 12 deadline.

teşekkürler şimdiden.

 
Farklı kaydet penceresi seçeneklerinde resimleri sıkıştırabilen bir ayar olması gerek, onu deneyin.


  • mikro patlama  (02.01.17 20:04:11) 
@mikro patlama, hocam onun bir etkisi olmuyor maalesef, denemiştim.


  • axhs  (02.01.17 20:08:09) 
İçindeki görselleri optimize edip yüklemeyi denediniz mi? Ödevi rar ile maksimum sıkıştırıp yükleyemez misiniz? Ödevin teslim edildiği sistemde not yazma yeri varsa durumu anlatıp indirme linki koyabilirsiniz. Bir txt dosyasına durumu anlatan yazı yazıp altına indirme linki ekleyip bu dosyayı ödev olarak yükleyebilirsiniz.


  • mrmlq  (02.01.17 20:25:25) 
@mrmlq, hocam sadece .xls ve xlsx uzantılarını kabul ediyor. ve 1 mb'dan yüksek olmaması ödev açısından da önemli sanırım. ama en kötü ihtimal excel dosyasının içine link falan atılabilir.


  • axhs  (02.01.17 21:11:07) 
hazırladığınız dosyayı jpeg olarak verseniz olur mu ?
eğer olursa; yaptığınız çalışmaları seçip kopyalayıp painte yapıştırıp resim olarak verebilirsiniz

  • mukremin citir  (02.01.17 21:18:52) 
o kadar büyük dosya için dehşet data olması gerekiyor excel içinde. bir yerlerde bir terslik var bence.


  • argent dawn  (02.01.17 21:52:30) 
@argent dawn, evet hocam bence de. ama nasıl bulabileceğimize aklımız ermedi.


  • axhs  (02.01.17 22:05:07) 
macro falan olabilir mi arka planda? alt f11 yapsanıza macro penceresini açıp oraları kurcalayın.


  • argent dawn  (02.01.17 22:11:17) 
olmadı yarın sabah bakarım ben bir yere yüklerseniz. dropbox vs


  • argent dawn  (02.01.17 22:13:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.