[]

kanal tedavisi sorunu (diş)

efenim benim daha önceden dolgu yapılmış olan bi dişim vardı. gel zaman git zaman dolgudan yaklaşık 8 yıl sonra ağrımaya başladı. bu sıkıntıdan mütevellit biz diş hekimi arif efendiye muayene olduk. arif efendi "dolgulu diş ağrıyorsa tek çözüm kanal tedavisi" dedi. tamam dedik bizde 200 tl mukabilinde kanal yaptırdık dişimize. ancak tedaviden bir hafta sonra bu kanallı dişimde muazzam bir sıcağa hassasiyet oluştu ve geçmedi. tekrar gittiğimde ise kanal yenileme yapacağını söyledi ve yaptı da. " bu defa da olmazsa artık çekeceğiz dişi" dedi.

ne dişmiş arkadaş hala sıcağa acayip hassasiyet var. arif efendiye yine gitsem bizim azıyı çekip atacak çöpe. şimdi benim bildiğim kadarıyla kanal yapılan dişin sinirleri alınır/öldürülür ve dişin hissiyatı kaybolur. yanlış mı biliyorum? bu kapsamda;
1- dişimin hassasiyetinin devam etmesi anormal değil mi?
2- acaba arif efendi kanal işini beceremedi mi? böyle bir ihtimal var mıdır?
3- ben şimdi ne yapmalıyım?

tesekkürler

 
Dişinin mine tabakasının büyük bir çoğunluğu yerinde duruyorsa çektirme kesinlikle. Sadece dişi yarısı vs. yoksa ya da belirgin şekilde oyuk vs. varsa çektirmeyi düşün. Bana soğuğa karşı hassasiyet olmuştu ama zamanla geçti. Kendine biraz zaman tanı. Kanal tedavisi için başka bir yere git.


  • dissendium  (02.01.17 17:58:00) 
Hassasiyet zamanla geçebilir. Bununla birlikte sizin arif efendi ilk seferde bütün sinirleri alamamış demek ki yeniden tedavi gerekmis. Bu isini iyi yapamadığı degil de disinizin belki kılcal ulaşması zor sinir uçları nedeniyle olabilir.

Belki baska bir hekime gidip röntgen cektirerek disinizin durumunu daha iyi öğrenebilirsiniz.
  • vampir akrep  (02.01.17 18:21:13) 
Temizlenmemis kanal olma olasiligi cok yuksek sicak hassasiyeti ondan olur genelde, bulunamamis ekstra kanal olabilir. Kanal tedavisi uzmanina ya da kanal tedavisinde basarili baska bir hekime daha gorunun ve asla cektirmeyin hemen. Azi ve kucuk azi dislerinde cok fazla ekstra kanal cikabiliyor.


  • neferkitty  (02.01.17 18:27:34 ~ 18:29:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.