[]

yüksek lisans ve askerlik tecili ilişkisi

selamlar,

askere gitmemek için 2014 ocak ayında uzaktan eğitim yüksek lisansa başladım ve otomatik olarak askerliğim ocak 2017'ye kadar tecil edildi. okuldan aldığım bilgi maks. 6 dönem(3 sene) okuyabiliyorsunuz, bitiremezseniz okuldan atılıyorsunuz şeklindeydi. ben de okuldan atılınca yeniden başka bir bölüme başvururum diye planımı yaptım :)

neyse, bugün okulun öğrenci işlerini aradım ve ordaki adam bana yök'ün aldığı karara göre 2 dönem daha okulu uzatabileceğimi, atılmayacağımı söyledi.

bunun bir doğruluğu var mıdır? biliyor musunuz? haberiniz var mı?

 
eksisozluk.com

bu yarıyıldan başlayarak 3 yarı dönem kayıt yaptırabilirsini. bu yarıyıl dahil. bunu saymazsak 2 dönem iste. yani eleman dogru diyor.

nisanda yönetmelik degisti.
  • vayezikhan  (02.01.17 17:07:00) 
peki bir şey daha sorcam: okul normalde 3 dönem ve 3 dönem de uzatma hakkım vardı.

şimdi ben 2 dönem daha okuyup okulu bitiremezsem 3 dönem daha uzatma hakkım yok mu?
  • leni 09  (02.01.17 18:03:05) 
tezsiz yüksek lisans için konuşuyorum; artık şu dönemle birlikte 3 dönemde bitirdin bitirdin, bitiremedin mafiş.
yönetmelikte böyle yazıyor. bu süreler içinde bulunduğumuz dönem başında işlemeye başladı.

  • vayezikhan  (02.01.17 18:54:58) 
6 dönem sonunda isterseniz atılmamış olun teciliniz kalkar. Tek çözüm yeni bir bölüme kayıt yaptırıp eski kaydı sildirmek. Zira sildirmediğinizde ilk kayıt geçerli olduğu için ikinci yaptırdığınız kaale alınmıyor


  • neysene  (03.01.17 00:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.