[]

evlilik meselesi

ailem bir kiz bulmus. onunla evlenmemi istiyor. ailesi ile akraba gibiyiz. kiz zengin hem de guzel. huy olarak da iyi bir insan.

evlendigim takdirde dugun masraflarimi babam karsilayacak. bir tane daire almislar. 3 yatak odasi varmis. guzel bir is ve iyi bir araba da vericeklermis. ve destek de olucaklarmis.

yasim 24. benim su sartlar altinda 5 - 10 yilda yapabilecegim belki de yapamayacagim birseyi altin tepside sunup veriyor ailem.

bunu kabul etmezsem acaba salaklik mi etmis olurum ?

benim planim askere gidip geldikten sonra bir is bulup calismak. oda arkadasi bulmak kendime. biraz hayat tarafindan yontulmak ? cok da degil. yazi yazmayi seviyorum. bunu kullanabilecegim bir is bulabilene kadar her turlu iste calisip gormek istiyorum. kariyerimi yazi ustune kurmak isterim.

iki secenek var onumde. ya kendi bildigim yoldan gidicem. yaslanicam. hayatin sillesini yicem. ya da ailemin gosterdigi yoldan gidip rahat bir hayata kavusucam. bak ben de boyle konustum kendi kendime ikna oldum gibi ailemin buldugu kiza.

siz ne dusunuyorsunuz bu konuda.

 
Bence hiç dusunme kabul et.


  • pinman  (02.01.17 16:27:59) 
ikisine de hemen evet veya hayır deme.her 2 kapıyı da kapama.
kızı iyice tanı, zaman geçir,acele etme hocam. hedeflerine de giriş yaparsın. "gelecek var mı ? böyle devam edersem ne olur? bundan sonra nasıl adım atmalıyım" gibi durum değerlendirmesi yaparak mantıklı sonuca ulaşabilirsin.

  • MtKrt  (02.01.17 16:32:45) 
sorun su ki biz ailece muhafazakirz. yani kiz ile konusma durumlari falan olmayacka. bir kere evet dedin mi geri donus yok. onsu biraz sikinti.


  • charlotte blanc  (02.01.17 16:33:40) 
Ben seni kadın sanıyordum o.O

24 yaşın evlenmek için hem de birileri tarafından sana bulunan biriyle evlenmek için erken olduğunu düşünüyorum. Evleneceksen de uzun bir nişanlılık dönemine gir lütfen. Evlenirsen boşanamazsın gibi geliyor ailelerin her noktasına müdahil olduğu bir evliliğe.

edit: üstteki cevabını okudum, o zaman boşanma da olmaz muhtemelen. Bilemedim.
  • kaymaktutmayansicaksut  (02.01.17 16:33:55 ~ 16:34:47) 
kızın haberi var mı bunlardan?


  • cekilmis gayfe  (02.01.17 16:34:51) 
kizi iyice tanimaya bak. kizdan ziyade kizin annesi ve babasi da onemli. her boka burnunu sokan tiplerdense bilemiyorum. ama bence makul bir teklif. ayrintilari bilemiyorum.


  • vayezikhan  (02.01.17 16:36:09) 
Ben de kızı tanı önce diyecektim ama görüşme olanağı yok demişsin. Hayat boyu birlikte yaşamayı planladığın insanı böyle piyangodan ne çıkarsa bahtıma şeklinde seçmek akıl alır iş değil derim. Maddi olarak gözünü boyamalarına izin verme, bunlar böyle bir konuda kıstas olamaz. Aileler hep çocuklarının kendi kafalarındaki şablona göre yaşamalarını isterler de çocukları mutlu olur mu olmaz mı umursamazlar nedense.


  • mikro patlama  (02.01.17 16:43:38) 
Artık tersine döndü, adamlar zengin kız peşinde derim de inanmazlar:)

Zenginliği falan geçtim de, muhafazakar aile oldukları için kızla önceden bir süre görüşme, konuşma, sevgililik vs durumlarınız olmayacaksa birbirinizi nasıl tanıyacaksınız? Neredeyse hiç tanımadığın bir insanla birdenbire aynı evi paylaşmaya başlamak nasıl olacak?

Ben olsam cesaret edemem sanırım. Kendi yolumdan giderim.
  • peggy  (02.01.17 16:49:22) 
evet de.


  • yue  (02.01.17 16:57:01) 
bi kere yaşayacaksıniz şu hayatı. Çok sevdiği aşık olduğu bir insanla günün birinde heyecanla hadi evlenelim demedigi surece neden evlenir ki bir insan ? Birbirini seven insanlar için bile evlilik çok şart degilken birbirini tanimayan iki insan neden evlenir ?

Sırf kız zengin diye olacak iş mi ya hu. Rahat hayatı mı seceyim demişsiniz ama o hayat sandiginiz kadar rahat olmayabilir ki. Ömür törpüsü bir kadın belki ? Belki en ufak çekim hissetmeyeceksiniz,dokunmak bile istemeyeceksiniz, kafalar uyuşmayacak belki, berbat bir birliktelik olacak ? Bir ömur mutsuz olma riskine nasıl girilir ya yapmayın. Yaş da 24müş daha. Sanki hayattan umut kalmamış gibi bu ne acele. Yolunuzdan gidin bence.
  • aquarium  (02.01.17 17:01:25) 
Kızı iyice tanıma imkânın olmayacaksa kabul etme. Şimdiden herşeyi sana altın tepside sunan bu insanlar, sen ileride mutsuz olursan sana hiçbir koşulda destek olmazlar.

Ya kızı tanıyamadığın için ileride sorunlar çıkarsa, ya anlaşamazsanız o zaman ne olacak. Zengin ya da fakir olması önemli değil karşı tarafın. İnsan bu hayata bir kez geliyor, onda da aşık olduğu kişiyle evlenmeli.
  • chitosan  (02.01.17 17:06:51) 
Onu bunu gec evlilige hazir misin onu dusun?

Degilsen hic bulasma. Hayatta hicbir sikinti mutsuz bir evliligin yasattigi ve omur boyu cekecegin bir sikintidan buyuk olamaz. Hele bir de coluk cocuga karistiktan sonra pisman olursan vay haline.

Dedigim gibi iyi dusun? Evlilige hazir misin? Evlendiginde ah keske sunu da yapsaydim diyecek misin mesela? Iyi dusun.
  • halitkin  (02.01.17 18:00:26 ~ 18:01:34) 
Kariyerini yazi yazmak üzerine kurmak istiyorsun ancak yiyeceğim yerine yicem mi yazıyorsun?
Cevabim, hayir evlenme.

  • a perfect lie  (02.01.17 18:17:30) 
@a perfect lie, bir şey'i de bitişik yazmış. bence evlen sen yazı olayından ekmek yiyemezsin.


  • cekilmis gayfe  (02.01.17 18:32:16) 
@acemi +5

Hayata on sıfır önde başlamışsın. Yürü gitsin ordan. Kervan yolda dizilir diyerek düğün borcuna giren arkadaşlarım borç batağına saplandı.
  • la rana  (02.01.17 19:23:28) 
evlenirsen bu yaşta, kırkından sonra teneşirin paklayacağı bir azgın teke olma ihtimalin oldukça yüksek olacak. eğer aldatmayı, başka kadınlarla da birlikte olmayı, yalan söylemeyi bir karakter meselesi değil de "erkeklik" olarak görenlerdensen, bu durum da sende büyük bir soruna yol açmayacaktır. Ama değilsen, kişiliğini de sarsacak dönemlerden geçeceksin demektir. başarılar


  • gochebe  (02.01.17 21:33:11) 
Olm sizin hayelleriniz hedefleriniz yokmu lan. Ozgurlugun gidiyor elden uyan. Kac para ulan bir araba bir ev satacan ozgurlugunu.


  • duyurumvar  (02.01.17 23:03:35) 
kız güzelse bence hiç düşünme :)


  • sorunvar  (02.01.17 23:07:40) 
senden hiç beklemezdim böyle bir soruyu, beni hayal kırıklığına uğrattın. şimdi sen de herkes gibisin.

ya hu evlilik mi kaldı artık ya? bu nasıl bir üçüncü dünya ülkesi mantığıdır? evlilik nedir ki? birini seversin, onu yanında istersin, ondan çocuğun olsun istersin ve hayatını onunla birleştirirsin. bitti. benim için evliliğin başka hiçbir geçerli sebebi olamaz. ne maddiyat ne statü ne şu ne bu...

24 yaşında evlilik telaşına girmek de ayrı bir vizyonsuzluk örneği. ya hu senin hiç mi hayalin yok? bak ben 28 yaşındayım, kafamda onlarca plan var. onlar için çalışıyorum gece gündüz, onları gerçekleştirme umuduyla yaşıyorum. senin evlilik ve kolay yoldan zengin olmak dışında hiç mi amacın yok? yapma bunu kendine ya, saçmalama. bir daha mı geleceksin sanki dünyaya? istediğin gibi yaşa. haa benim tek isteğim zaten eli yüzü düzgün zengin ve mutaassıp bir kız bulup evlenmek diyorsan buyur o zaman. seni yargılayamam, ancak yine de bunu sana yakıştıramam.
  • köstebek kurabiye  (02.01.17 23:43:42 ~ 23:44:25) 
evden arabadan sıkılırsan satar gidersin ama evlendikten sonra boşanma işi sıkıntılı.

Yaş daha 24. 30'una kadar hele bir gez dolaş. ev, araba olmasın. ne olacak?

başkasının zoruyla daha konuşmadığın, tanımadığın, içini bilmediğin biriyle evlenme.
  • sporty  (03.01.17 02:42:30) 
Ailenin tutumuna takıldım ben. Bu kız haricinde başka bir kızla evleniyorum desen masraflarını karşılamayacaklar mı? Teklifleri sadece bu kıza mı özel? Seni zaten ikna etmek için önüne bu kadar şey koyuyorlar. Kendini salak hissetme diye. Ali Ağaoğlu'nun damadı diyenler olmuş. Olm adam 5 tane üniversite bitirmiş. Bunlardan 4 tanesi Amerika'nın en iyi üniversiteleri. Amerika'yı bırak dünyanın en iyi üniversiteleri. O adamın katıldığı partilere Türkiye'de hiçbir öğrenci katılmamıştır. Kendini onunla karşılaştırma lütfen. Yaşın daha genç. Aşık olduğun biriyle evlenmenin heyecanı hiçbir şeye bedel değil. Kızdan hoşlandıysan evlen. Yoksa evlenme. Sana ne kızın parasından.


  • dissendium  (03.01.17 03:47:20) 
kesinlikle kendi bildiğin yoldan git biraz hayatı yaşa tecrübe kazan o kız kaderinde varsa 3-5 yıl sonra da durur


  • iwillsee  (03.01.17 16:22:23) 
evleniyomuş gibi yap daireyi al. sonra bakarsın duruma göre


  • dafaisss  (03.01.17 23:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.