[]

Sizce üstün insan var mıdır yoksa herkes eşit midir ?

Bu soru hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum.




 
değer açısından soruyorsan üstün insanı geçtim, üstün canlı bile yoktur.


  • sir gawain  (02.01.17 16:00:39) 
bir insan düşünün, 1928 yılında antibiyotik penisilini buluyor. birçok hastalığa şifa oluyor, insanlık adına yapılan çok büyük bir iş.

bir insan düşünün, 2016 yılında noel ile alakası olmayan yeni yılı noel sanıp, kutlamak isteyenleri darp etme çağrısı yapıyor.

söyleyeceklerim bu kadar.
  • suicides underground  (02.01.17 16:05:16) 
üstün insan vardır. bunu kast ederken daha nitelikli, daha zeki, daha yetenekli olmasını kast ediyorum.


  • cabiday  (02.01.17 16:19:15) 
eşitlik diye bir şey yok. kölelik insanlık var olduğu sürece her zaman devam edecek. öyle ki, insan köleleri robotlarla değiştirdiklerinde, insanlar bu günlerini arayacak. çünkü o zaman köle olarak bile ihtiyaç duymayacak kimse onlara, bize. köleyken hiç değilse karınları doyuyordu. her boku sosyal medyaya bağlamayı sevmiyorum ama yine ona bağlayacağım: dünya kendini bir bok zanneden megaloman manyak bir ırkla dolmuş durumda. eşit değiliz. olmayacağız da. birbirimizin üzerine basarak çıkmaya devam edeceğiz. çünkü insanlık bunu gerektirir.

ben "üstün insan" değerlendirmesini zekaya göre yapmıyorum bu arada. başbuğ cersei'nin de söylediği gibi, power is power. güç sendeyse, karşındaki isterse çooooook özel biri olsun. sen onu yönetirsin, o seni değil. yok çok akıllı ve özelse zaten aradan sıyrılıp kendi yolunu bulur o. dolayısıyla "üstün" insan yoktur ama insanlar eşit de değildir. birbirlerinin üzerine çıkarlar. "üstün olan çıkar" diyemezsin. birisi üzerine çıkar ve senden üstündür. gerisi hikaye.

"sen kim köpeksin de kendini ayrı tutuyosun lan" diyecek olursanız, kendimi ayrı tutuyor değilim. ben de insanım. benim de üzerime basıyorlar, basacaklar. sadece, yine her ego sahibi canlı gibi, olanı kabul etmek istemediğim için mümkün olduğunca dışardaymış gibi şeyapıyorum kendimi hehe
  • der meister  (02.01.17 16:25:59 ~ 16:30:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.