[]

Baskı Balata? Kavrama kaçırması?

Aracımdaki sorun tam olarak aşağıdaki gibi. Aracımın baskı balatasını 1 ay önce değiştirtdim. Değiştirdiğimden beri bu şekilde. Önceleri gaz pedalı ile alakalı sanıyordum. Blogda okuyunca debriyaj sisteminden olduğunu farkettim. Bu soruna sebep olacak başka bir durum var mı? Yoksa düzgün yapılmamış mı?

Bir aracın debriyajının tam ayırıp ayırmadığını anlamak için, aracın vitesini boşa alın ve rölanti devrini devir saatinden okuyun, daha sonra debriyaja basarak aracı 1. Vitese alın, ve bu haldeyken rölanti devrinin düşüp düşmediğine – dalgalanma yapıp yapmadığına bakın. Eğer araç viteste ve debriyaja basılıyken devir düşüyorsa, debriyaj-kavrama tam ayırmıyor demektir.

Kaynak:otomobilteknoloji.blogspot.com.tr

 
hocam ilk değiştiği zaman tam alışmama süreci olabiliyor ama bu bir ay sürmez diye düşünüyorum. Bence yaptırdığınız yere bir gösterin.


  • chaoslord  (02.01.17 11:49:20) 
Başlık yanlış, kavrama kaçırma durumunda gaza basarsın ama devir göstergesi geç tepki verir ve aracın motor sesi yükselmesine rağmen hızlanma olmaz, sonra bir anda kavrar ve hızlanır. Zaten bunu farkettikten kısa bir süre sonra (ben diyeyim 20 sen de 30km sonra komple biter debriyaj)

Ayrıca ilk değişimden sonra bir müddet kullanman lazım, ben değiştirdiğimde araba 1 ay boyunca ralli araçları gibi ayağımı debriyajdan 1mm kaldırdığımda köpek gibi atılıyordu.
  • kimlanbu  (02.01.17 14:10:00 ~ 14:10:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.