[]

şeker kullanımını azaltmak

kilo sorunum yok ancak gün içinde çok fazla şeker tüketiyorum. çikolata gofret baklava tatlı vs.

bunları almazsam kafam çalışmıyor ve verimim düşüyor.
şeker alımını performans kaybı yaşamadan nasıl azaltabilirim?

 
ilk başta sanki uyuşturucu gibi yoksunluk krizleri çekeceksin mecbur şeker öyle bir şey çünkü. ama yaklaşık 2 hafta sonra falan geçecek ve kendini öncekinden çok daha iyi hissedeceksin. 'that sugar film' belgeselini izle mutlaka çok yardımı oluyor şekerden tiksiniyorsun.

edit: şekeri azaltma bırak tamamen bıçak gibi kes.
  • yue  (02.01.17 10:28:13 ~ 10:28:56) 
Merhaba,
Ben zencefil tozu ve zerdeçalı(safran) bala karıştırıp yediğimde, tüm gün canım tatlı veya şekerli bir şey istemiyor. Sabah erkenden uyanınca hiç yemek yemeden bir tatlı kaşığını ılık su ile beraber yutabilirsin..Bu benim yaptığım, istersen sen başka öğünlerde yapabilirsin.

  • rumpleteazer  (02.01.17 11:16:02) 
Ben de 20 gündür falan uğraşıyorum bunun için. Günde 4-5 tane çikolata yiyen bir insandım ve et de yemediğim için sürekli karbonhidrat ağırlıklı besleniyordum.

Şekere bu kadar düşkün bir insanken şu 20 günde çok da istemedi canım. Çünkü kilo vermek amacıyla yapmadım ben bunu. Senin durumunla aynı yani. Böyle olunca daha kolay oldu sanki tatlı düşünmemek. Diyet yapsam muhtemelen her gün gözümün önünde çikolatalar, pastalar uçuşacaktı.

Bence insan önce sağlığını düşününce çok çabuk alışıyor bu duruma. İlk birkaç gün canın ister belki ama sonra azalır mutlaka bu durum. Çikolata, gofret vs yemezsem kafam çalışmıyor diye de şartlandırma kendini. Tamam beynin glikoza ihtiyacı var ama bunu çikolatayla almak zorunda değilsin. Zaten anladığım kadarıyla sadece tatlıyı bırakmak istiyorsun. Başka glikoz kaynaklarından işlenmiş o tatlıları yemeden de alabilirsin glikozu.

Yukarda da yazılmış ama bence de bu konuda bir şeyler okuyup izlemende yarar var motivasyon için. Vücuduna verdiğin zararı gördükten sonra şimdiki gibi istemeyeceksin muhtemelen şu an yediklerini yemeyi.
  • ms brownstone  (02.01.17 11:30:37) 
sekeri azaltarak bırakabilirsin..kahveye caya ne kadar atıyorsan -1 yap,10 güne kalmaz alışırsın,diger tükettiklerini de 1/4 oranında ya da kendi belirledigin bir oranda azalt..yavaş yavaş neticeyi bulursun.


  • bhdrydn  (02.01.17 13:05:14 ~ 18:42:14) 
Performans kaybi zaten seker yuzunden dusuyor. Once enerji veriyor sonra yere çakiliyorsunuz.
Sekeri biraktiginizda zaten boyle inisler cikislar olmayacak. Vucudunuzun sekere gercekten ihtiyaci yok.
Ben de endise ediyordum sanki enerjim dusuk dolasacagim diye ama tam tersi oldu. Ani uyusukluklar, uyku gelmesi, acikmalar vs kayboldu.
  • innerbliss  (02.01.17 13:43:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.