[]

manik depresiflik hakkında

iyi geceler,

bir arkadaşımda çok değişik haller görmem sebebiyle biraz araştırma yapmıştım, manik depresif olma durumu çok güçlü, belki biliyordur kendisi de, bana hiç söylemedi ama, bence biliyor gibi.


neyse, ben bu arkadaşla sürekli bir mükemmel ve çok negatif durumlar arası geçiş yaşıyorum. bir günümüz mükemmel geçiyor, öbür gün çok garip bir kelimeye takılıp beni siliyor hayatından fln ama benim o derece bi kabahatım yok, hatta hiç yok bazen yani.

neyse, bilenlere soruyorum, bu durumu yaşayan kişiler maniklikten depresifliğe birden geçebiliyorlar mı?

bir sorum daha var, hiç olmadık şeylerin altından olmadık çıkarımlar yapıp depresifliğe geçiş yapma durumları oluyor mu ?

yardımcı olabilirseniz sevinirim, konuyla ilgisi olanlar özelden de yazabilir...

teşekkürler...

 
hayır. bahsettiğin şey bipolar duygu durum bozukluğu.

arkadaşında borderline kişilik bozukluğu olma olasılığı daha yüksek. bipolar olsa zaten bu durumdan muzdarip olurdu.
  • shotgunwoman  (02.01.17 00:02:10) 
ama mesela, az uyku uyuyup, çok neşeli olma durumu var, sonrasında ağlama durumları sürekli bir şekilde.

manik depresif ile bipolar aynı değil mi? internetten aldığım bilgiye göre aynı
  • nucleon  (02.01.17 00:05:31) 
shotgunwoman'a aynen katılıyorum.


  • filteria  (02.01.17 00:06:47) 
arkadaşlar, bu konuyla ilgili profesyonel anlamda mı bilginiz var, yaşanmışlıklardan mı?


  • nucleon  (02.01.17 00:26:36) 
ben profesyonel bilgim var diyebilirim diğer yarışmacılara başarılar diliyorum.

not: soruna gelince bipolar ciddi bir rahatsızlıktır bu yüzden şikayetleri olur doktora gider. ama borderline bir kişilik bozukluğudur. toplumda büyük bir kesimde muhtelif kişilik bozuklukları zaten var.
  • shotgunwoman  (02.01.17 00:50:46) 
peki borderlineda da az uyku, aşırı mutluluk ve aşırı depresiflik geçişleri var mı ?

ben ilk defa böyle birisiyle karşılaştım o sebepten biraz afalladım.
  • nucleon  (02.01.17 00:55:44) 
bipolarda bu kadar hızlı geçişler olmaz, seyir mevsimseldir vs.. manik dönemleri sadece ''mutlu olmak'' değildir. normalde giymeyecekleri şeyleri giyer/satın alır/cinselliği ön plana çıkaran davranışlarda bulunur (erotomoani).. sadece sen değil herkes fark eder durumu. yani sen 'arkadaşı' olarak teşhis koyana kadar ailesi vs fark edip doktora götürür zaten.


  • shotgunwoman  (02.01.17 00:58:41) 
bak bu manik dönem için güzel bir örnek

www.youtube.com
  • shotgunwoman  (02.01.17 01:01:49) 
evet doğru cevaplar verilmiş ama bir defa da ben diyeyim :) borderline kişilik bozukluğunu dibine kadar yaşayan bir arkadaşınız var. bu kişilik bozukluğu kişinin kendisi ve çevresi için çok zarar vericidir. hissettiği duygusal boşluk çok yüksektir.


  • only the strong survive  (02.01.17 01:32:45) 
Bahsi geçen kişi işinde okulunda başarılı, sorumluluk verilen bir birey. Bu durumda da borderline olunabiliniyor mu?


  • nucleon  (02.01.17 11:19:44) 
evet


  • shotgunwoman  (02.01.17 13:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.