[]

Wordpress kurulum hak?

Kurulum için hosting şart mı? Ya da domain? Tek hosting olunca uzantisi siteadi.wordpress.com olarak mı kalıyor?

Hiç bilgim yok YouTube, Google den bakarak kurabilir miyim?

Açacağım site YouTube da bir kanal kurup ordaki videoların eklendiği bir site olacak. Bunun için basit bir hosting yeterli olur mu?

Bi de sanirim would destkeli olması gerekiyor sanırım hostingin, en ucuz yollu nasıl altından kalkabilir imkanı, bana kaça patlar bu iş :)

 
wordpress.com farklı
wordpress.org farklı

wordpress.com ( !! teknik detayları, kurulum vs. bilmiyorsan öneririm !! )
alan adı ve premium hizmet alarak wordpress'in özelleştirilmiş web sürümünü kullanabilirsin. klasik panel burada da mevcut fakat yazı yayınla, sayfa yayınla şeklinde kısıtlı.. eklentiler de kısıtlı, premium alınca istediğin eklentiyi kurabiliyor musun fikrim yok..

yine buradan alan adı alarak bahsettiğin paylaşımları kolayca yapabilirsin.. illede hosting almana gerek yok kısaca..

wordpress.org ( !! teknik detaylarla uğraşırım sıkıntı yok diyorsan öneririm !! )
alan adı ve linux hosting üzerine kuruluyor.. ftp ana dizine veya hangi sub domaine kurulum yapacaksan o dizine indirdiğin güncel wordpress dosyasının içindekileri atıyorsun.. örn; tr.wordpress.org wp4.7-tr 8.8mb

benim hosting hizmetimde cpanel var buna göre anlatıyorum;

cpanel üzerinden veritabanı oluştur
veritabanı kullanıcısı oluştur
veritabanı kullanıcısına tüm izinleri ver

www.alanadi.com'a tarayıcı üzerinden giriş yap.. ftp'ye dosyalarımızı önceden yüklediğimiz için hoşgeldin mesajı ardından kuruluma geçebilirsin.. kurulum türkçe olarak gerçekleşir.. config dosyası otomatik oluşturulur.. veritabanı bilgilerini girersin ve admin kullanıcı yaratarak kurulumu bitirirsin..

youtube embed yapacağın için öyle üst düzey hosting almana gerek yok..

www.guzel.net.tr

burayı öneririm.. "basit paket" rahatlıkla işini görür.. + 20 küsür tl'de alan adı ücreti..

hosting alan adı
19.99 + 28.90 = 48,89 tl
  • synche  (01.01.17 19:50:06 ~ 20:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.