[]

eski radyoyu gitar amfisi gibi kullanırken bazı sorunlar

arkadaşlar yaklaşık iki aydır dedemin belki 80li yıllarda almanya'dan getirdiği radyoyu amfi olarak kullanıyorum. ilk başta bir 9 voltluk reverb pedalı kullanıyordum. şimdi bunun yanına bir de 9 voltluk delay pedalı aldım.

şimdi amfide şöyle bir olay oluyor. gitarın tüm tellerini aynı anda yoğun bir şekilde tıngırdattığımda seste ani bir azalma oluyor. pedalsız çalsam dahi. eğer bir pedalla çalarsam da aynı sorunu yaşıyorum. iki pedalı birlikte çalıştırdığımda ise 10 dakika içinde sesin neredeyse tamamen yok olacak kadar azalıp tekrar artması gibi bir durum oluyor -yaklaşık 5 saniyelik periyotlarla bu durum tekrarlanıyor-

pedallarda bir kademeli adaptör kullanıyorum yani bir adaptörden ara kablo ile çıkış alıp iki pedalı çalıştırıyorum. eğer 9 voltta kullanırsam ikisine aynı anda yetmiyor ses alamıyorum. 12 voltta kullanınca ise ikisini birlikte kullanıyorum ancak en fazla 10 dakikalık tatmin edici bir zaman oluyor. 10 dakikadan sonra ses neredeyse tamamen yok oluyor.

sizce sorunlarım nelerden kaynaklanıyor? açıkçası eğer radyoyu daha iyi bir duruma getirebilecek bir modifikasyon varsa uğraşıp yapmak istiyorum. bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

 
radyonun yalnız hoparlör kısmını kullanıyorsun zannediyorum, sorunun bana adaptörde gibi geldi.12 v bir tanesinin çalışması için yetiyorsa bir tane daha 12 v al, rahat rahat kullan.


  • mungojerry  (01.01.17 21:25:27 ~ 21:26:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.