[]

Yükseğe kayıtlı olduğunuz üni.de farklı bir programa başvuru

1.5 senedir kayıtlı olduğum bir yüksek programı var, dersleri alıp alıp çalışmayıp kafayı yiyip bırakıyorum, lisansı gayet başarılı bitirmeme rağmen yükseğe konsantre olamadım.

her neyse,

programı okumak istemediğimi anladım ve kendimi daha fazla sinir etmek istemediğim için aslında aklımda hep olan, bana daha uygun bir yüksek programına başvuracağım; fakat bu da aynı üniversitenin aynı enstitüsüne bağlı bir program.

bildiğiniz üzere aynı anda iki farklı yüksek programına kayıt kalktı.

Mülakat aşamasında alıp alıp bıraktığım dersler veyahut aynı enstitüde başka bir programa kayıtlı olmam bir dezavantaj olur mu?

başvurulacak program: mühendislik yönetimi, üniversite: itü

 
Bu sorunun net bir cevabı verilemez. Başvurduğun bölümle, hatta mülakatına girecek adamların tutumlarıyla alakalı birebir. Hiçbir şey söylemeyebilirler de, laf da çakabilirler. Sen her ihtimale karşı şu şu bölümde yüksek lisans yapıyormuşsun, neden onu bırakıp buraya geçmek istiyorsun sorusuna bi cevap hazırlayıp git mülakata.


  • buff  (01.01.17 16:06:40) 
Bence karıştırma, zira kaydını sildirmediğin sürece orayı yedekte tutuyor izlenimi yaratacaksın. Bana kalırsa avantaj olmaz, dezavantaj olma tehlikesi de var. Ben olsam -askerlik sorunu falan yoksa- kaydımı sildirir, niyetimi net koyardım ortaya.


  • manuel mandalina  (01.01.17 16:37:24) 
Şunu da ekliyim, atılma geri geldikten sonra uzatmalı öğrenciler biraz baş belası oldu danışmanlar için, yığılma yaratmaları bakımından. Yeni bölümde çalışmak istediğin bi danışman tespit edip, mülakat öncesi onunla görüşüp derdine ikna edebilirsen mülakatta elin güçlü olur.


  • manuel mandalina  (01.01.17 16:40:28) 
@manuel askerlik gibi bir sıkıntım var, sildirdiğim anda tecilim düşerse açıkta kalırım:/


  • body electric  (01.01.17 16:40:54) 
Zaten artık toplam tecil süre kısıtlaması gibi bişey var sanırım. Onu da bi araştır istersen.


  • manuel mandalina  (01.01.17 17:08:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.