[]

kilise soruyorum noel ayini icin

simdi oncelikle hayırlı noeller cemaat, sorularımız soyle;

1) ortodokslar noeli ne zaman kutluyor? ve noel ayini ne zaman oluyor?
2) bana noel ayini icin istanbul'da bir ortodoks kilisesi tavsiye eder misiniz? yani nerelerde ayin olur cemaat kalabalık olur vs.

karadeniz'in kuzeyinden gelen bir arkadasım icin soruyorum bunları. kendisine surpriz yapmak niyetindeyim. cok tesekkurler simdiden.

 
2) En çok ziyaret edileni Fener Rum Patrikhanesi olsa gerek. Bir çoğunu gezdim en çok kalabalığı orada gördüm.


  • loralynn  (23.12.09 22:54:19) 
ortodoks kilisesinden ortodoks kilisesine fark var yalnız. muhtemelen rum ortodoks kilisesi olacaktır sizin götüreceğiniz ama ters gelebilir misafirinize, geniş mezhepli olmasında fayda var :)

ne zaman kutladıkları yine meshebe göre değişebilir. wikipedia'dan
"While most countries celebrate Christmas on December 25 each year, some eastern national churches, including those of Russia, Georgia, Egypt, Armenia, Ukraine, Macedonia and Serbia celebrate on January 7. This is because of their use of the traditional Julian Calendar, under which December 25 falls on January 7 as measured by the standard Gregorian Calendar."
  • plainwalker  (23.12.09 23:18:55) 
rum ortodokslar 6 ocak'i 7 ocak'a baglayan gece kutluyor...


  • no avalon  (23.12.09 23:33:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.