[]

Staj için cv

Cv istediler daha önce hiç yapmadım böyle bir şey (üniversite 2. sınıfım ondan yani). Referans falan da gerekiyormuş ya hocalarıma bir şeyler yazdırıp eklemem mi gerek? Nasıl olcak? Anlamıyorum hiç bu işlerden.




 
internette cv örnekleri var.

staj için cok kastırma gereksiz alanları sil at. referans olarak hocalarından birisini yaz numerosuyla birlikte. hocanada haber eyle. bildiğin yabancı dil varsa bahset. uzun vadede yapmak istediklerini kariyer hedefi yan başlığında belirt. şirketten beklentilerini ekle. bitti gitti.

baktın hiç olmadı atabiliyorsan bana özel mesaj at mailine ihtiyacını görecek bi mail düşeyim.
  • bore  (23.12.09 22:04:09 ~ 22:05:33) 
google'a "sample cv" gibi birşey yazıp arattığında milyonlarca cv örneği gelir önüne.. beğendiğin birinin formatını word'e kopyalar kendi bilgilerini girersin. ikinci sınıftaysan önemli olan tahminen o zamana kadarki eğitimin, şu anki ortalaman ve becerilerin olacaktır.

referans isteyeceğin hocalar zaten olayın formatını biliyordur, muhtemelen sana kapalı bir zarf içinde vereceklerdir. onları da cv'nin yanına eklersin.
  • fotrsapka  (23.12.09 22:04:16) 
internette zilyon tane cv örneği var. biraz kurcalarsan çok hayırlı olur. bulamaman gibi bir olasılık yok bile.

ayrıca kariyer.net'e üye olup oradan cv oluşturup onun formatını da kullanabilirsin mesela?

referans için hocalarınla, alakadar insanlarla vs. konuş, "gerektiğinde sağlanabilir" yaz referans kısmına, yeter. veya doğrudan kişilerin iletişim bilgilerini de verebilirsin.
  • supercalifragilisticexpialidocious  (23.12.09 22:04:39) 
bunlar yardımcı olacaktır.

www.cvtips.com
cvwriting.net

örnekler;
www.cvtips.com
images.google.com.tr
  • alwaysdrunk  (23.12.09 22:08:21) 
Aslında benim tam olarak merak ettiğim staj için de olsa referansa gerek var mıdır? Aslında zaten bir tanıdığın tanıdığı muhabbetiyle buldum burayı. Ama adam benim yaptığım projeleri görmek istedi, o yüzden hocaların görüşlerini de ister sanki?


  • loralynn  (23.12.09 22:18:35) 
İnternetteki cv örnekleri sana biraz fazla gelebilir, çoğunluğu deneyimli çalışanlar için. Örnekleri incele, kişisel bilgiler, okul bilgileri vb bir şablon oluştur. İş deneyimin olmadığına göre başka veriler ekleyeceksin. Mesela "Dersler" diye bir başlık koyarsın, hangi bölümdeysen aldığın mesleki dersleri yazarsın. "Projeler" diye bir başlık koyarsın, yaptığın projelerin ismi ile 3-4 cümle açıklamalarını yazarsıni kullandığın teknolojiler ile birlikte. "Teknik Bilgiler" başlığında da, bildiğin programlama dili vs yazarsın (işte hangi bölümdeysen ona göre uyarla). Onun harici yaptığın çalışmalar falan varsa eklersin. Referans konusunda da hocan ile konuş, sakın konuşmadan ismini falan yazayım deme.

Çok uzun hayat hikayesi şeklinde yazma ama çok kısa da olmasın. Neticede adam senin yaptığın işleri görmek istiyor. Hadi kolay gelsin.
  • Lethe  (23.12.09 22:31:27) 
Mimarlık okuyorum da bölümümle alakasız olarak çalıştığım işleri yazayım mı? Barda, T-shirtçüde, call centerda, okul kütüphanesinde çalıştım (ne çok çeşitmiş yahu, gerçi birer ay falan).


  • loralynn  (23.12.09 22:40:12) 
Onlara gerek yok :) Sen kullanabildiğin yazılımları, yaptığın çalışmaları, aldığın teknik dersleri cv'ne ekle yeter. Cv'nin en altına da Referanslar diye bir başlık açar, hoca(ları)nın adını soyadını ve telefon numarasını yazarsın. İşveren gerekirse arar fazladan bilgi alır.


  • Lethe  (23.12.09 22:47:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.