[]

Şişme monta geçmemek

YIllardır şişme monta karşı soğukluğum var. En son 10-12 yaşlarında giyimşimdir. Otobüste çıkarması, bümbüyük şeyi elde tutması, beni iri göstermesi, hareket kabiliyetimi filan kısıtlaması gibi şeylerden sanırım.

Artık daha estetik, küçük ve hafif montlar var. Devir değişti.

www.yenisezonmodasi.com

şu an bu tarz bir şey kullanıyorum ama yetmiyor. Soğuk giriyor. RÜzgar giriyor. Atkı vs kullanmadığımdan belki.

Şişme mntlar daha bir cazip geliyor artık.


Soğukta en iyi koruyanlardan biri rüzgar almadığındn.

Çünkü ben mont altı tişörtle dolaşıyordum bu seneye kadar. Yaşlandığımdan belki, ya da saat geri alma uyglamasından belki, sabahları bayğaı üşüyüyorum ve bu yüzdne kazakgiyiyorum (6.20 civarı çıkıyorum evden.)


o yüzden değişilik ypabilirim.


Siz ne tür mont kullanıyorsunuz?

 
İzmir'in rüzgarı bol oluyor o nedenle Decathlon'dan 3in1 montlardan kullanıyorum. İçi polar, istediğim zaman çıkartıp rüzgarlık olarak kullanabiliyorum. Çok kullanışlı bir mont.

www.decathlon.co.uk
  • teknikekip  (31.12.16 11:46:19) 
Günlük kullanıma uygun, biraz daha sade ve az aksesuarlı kayak montları var. Onlara bak. Şişme mont dediğin kaz tüyü falan oluyor haliyle sıcak tutuyor.


  • malheiros  (31.12.16 11:47:22) 
ben de öyleydim. bu yıl kullanmaya başladım. keşke daha önce alsaymışım.


  • pgup  (31.12.16 11:49:59) 
Dün ben de bu konuyu düşündüm. Geçen giydiğim şişme montu yıkadım, yün kaban giydim, bi günde değerini anladım. Görsel olarak kötü ama kaliteli sıcak tutma bakımından yanına yaklaşan alternatif yok. Polar gibi sıcak yere girdiğinde vıcık vıcık terletmiyor, önemli bi kriter de bu. Ben içime uzun kollu penye ya da gömlek giyiyorum, araca bindiğimde mesela önünü açıyorum sadece, çoğunlukla yetiyor, çıkarmama gerek kalmıyor.


  • manuel mandalina  (31.12.16 11:57:13) 
Nicke şimdi baktım, sen vegandın sanırım. Kaz tüyü olmazsa normal monttan bi farkı kalmıyor malesef. İçi elyaf olanlar bahsettiğim performansı sağlamıyor. Ben benimkini bilmeden almıştım açıkçası, bilinçli olarak bi daha alacağımı sanmıyorum. Polarlı kayak montlarına yöneltebilirsin bence. Bunlarda nefes alma özelliğine dikkat etmeni öneririm.


  • manuel mandalina  (31.12.16 12:01:34) 
Kaz tüyü şişme mont alacaksan yağmura yakalanmamaya çalış :) zira çok kötü kokuyor ıslanınca.


  • razvan rat  (31.12.16 12:05:13) 
Dünya üzerinde tek mont kalsa bile şişme mont giymem.

Kaşe kaban ya da parka giyerim. Şişme mont yerine bunlara bakabilirsin. Ankara soğuğunda beni gayet korudular yıllardır. Bir de mont altı tişört normal değil zaten, kıştayız. Tabi ki üşürsün öyle. Kazak falan giy.
  • buff  (31.12.16 12:07:01) 
Bence ikisinden de olmalı.
Ben şişme olmayan kabanımı giydiğimde içime kazak giyiyorum. Daha klasik görünmem gerekiyosa da yine bu kabanı tercih ediyorum.
Çok soğuk havalarda "başlarım klasik görünümüne" deyip şişme montumu giyiyorum.
Aslında şişme mont daha havalı duruyor hem de süper koruyor. Ama kaz tüyü alma, yalvarırım alma.
  • megalomaniac  (31.12.16 12:13:09) 
Bana neden tik vermediğini açıklar mısın lütfen?


  • manuel mandalina  (31.12.16 13:14:09) 
Vegan olması gerekiyor ürünün evet, o yüzden hayvan sömürüsü geçen cevapları kabul edemiyorum :(

tşört ya da sweat tarzı giyiyiorum kışları altına, öbür türlü sıcak oluyor odaya girince, ulaşım aracnda filan montu çıkarınca. Sıcağa alışmak istemiyorum.

şişme montun kaz tüyüdne yapıldığını düşünmemitşim. Başka alternatiifler de vardır.

www.avfoni.com
burda mesea belirmemiş kaz tüyüd iye içindkeilerde.
  • Cursed Chico  (31.12.16 13:17:42) 
Ürün hayvan sömürüsü içeriyorsa ve bunu hassasiyetini hatırlayarak eklediğim benim cevabımla farkettiysen bana tavır almak yerine teşekkür etmen gerektiğini düşünüyorum şahsen. Sen bilirsin yine de.


  • manuel mandalina  (31.12.16 13:28:46) 
Ben link'teki montu giyiyorum. Kesinlikle oneririm.


s-media-cache-ak0.pinimg.com
  • gencliginde metalci dovmus hikmet amca  (31.12.16 15:43:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.