[]

Elektrik kesintisi en guncel komplolar

Selamlar,

Yahu herkes farkli konusuyor. Soguk hava yuzunden tellerde problem diyen mi dersin, bu sene cok soguk oldu evlere fazla gaz gidiyor elektrik fazla veremiyorlar diyenler, iran kendini garantiye aliyor o yuzden kisiyor vanalari, bolunun otesini kesen yok ne yapiyorlarsa batida yasayanlara diyenler vs daha kimbilir..

Yokmu bu isleri bilen, isin isinde olanlar? Hakkaten boyle faz hatlarini aralikli mi kesiyorlar nedir?

Bir bilen anlatsin "irica ediyorum."

Bol aydinlikli gunler.

 
tellerde problem falan var diyenin ağzının ortasına vurmak lazım. geçmiş senelerde de çok soğuk oldu ama hiç sorun yaşanmamıştı. ulusal dağıtım şebekesinde sorun var deniyor hep.


  • 1shot2shots  (30.12.16 19:18:31) 
tellerde sorun var diyen kısmen doğru söylüyor şimdi bunu şehir içi hatları gibi düşünmeyin enterkonnekte sistem haritasına bir göz atın ülke de ki bütün barajlarda,santrallerde üretilen ve dışarıdan alınan elektrikler bu şebekeye basılıyor bu hatlarda oluşan kopmalar,arızalar bütün şebekeyi etkiliyor,şu an ki sıkıntı sakarya-kocaeli-gebze taraflarını besleyen indirici merkezlere gelen 154 kv ve 380kv hat kablolarında kopmalar mevcut ve zarar gören direkler var.

şuan merkezi yerlerde problem olmayabilir ancak enerji nakil hatları özellikle adapazarı kocaeli arası hatlar yüksek rakımlı yerlerden geliyor kar yağışı ve tipi şeklinde ki fırtınadan dolayı(evet daha önceden kar yağdı fırtına oldu ancak böylesi bir etkisi olmamıştı) kablolar donmuş durumda kopmalar oluşuyor ve bunlarda direklere(yamulma,yıkılma,bağlantı ekipmanlarının kırılması v.s) zarar veriyor bundan kaynaklı indirici merkez tarafında ki trafolarda da senkron problemleri oluşuyor.

doğalgaz ile alakalı olarak doğalgaz çevrim santrallerinin şebekeye elektrik bastığı 380kv hatlarda da aynı problem mevcut bu yüzden ürettikleri elektrikleri şebekeye basamıyorlar çalışan santrallerden farklı yönlerden besleme yapmaya çalışıyorlar ancak güç yetersiz kalıyor bu sebepten kocaeli-tuzla bölgesinde ki nerdeyse bütün osb'lere enerji verilemiyor.

neden kopan hatlar arızalar giderilemiyor derseniz çok büyük bir alan ekipler yetersiz kalıyor,hatların geçtiği yerlerde çok fazla kar mevcut direklere kilometrelerce yol açmak ormanların içinden dağ bayır geçmek gerekiyor, ulaşım çok zor ulaşılsa dahi arıza giderme kabloların/direklerin tamiri çok yavaş ilerliyor.

birkaç resim attım kabloların donması kopması kısmını kafanızda canlandırabilin diye.
tinypic.com
i63.tinypic.com
i65.tinypic.com
i68.tinypic.com
  • sealth  (30.12.16 20:00:18 ~ 20:06:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.