[]

ocağın altı açık mı - kapalı mı, hatırlayamama

Selamlar,

Gün içinde bazen aklıma geliyor, sabah evden çıkarken ocağın altını kapayıp kapamadığımı hatırlayamıyorum. Bazen de asansörle ta aşağı indikten sonra.

Bir kaç kez açık unuttuğum için de gerisin geri eve geliyorum bakmaya. Oysa ki çoğunlukla da hem sabah çıkarken hem gece yatarken kontrol ediyorum.
Bu kontrol işini nasıl yapsam? Bana gün içinde aklıma geldiğinde kesin bir şekilde kapalı olduğunu bilmemi sağlayacak bir yöntem önerebilir misiniz? Çocuk gibi elime işaret koyacağım artık.

Mesela bugün öğlene kadar hiç düşünmemiştim, tam öğle arası güzel bir yürüyüş yapacaktım ki aklıma düştü kapatıp kapatmadığım. 15 km yol yapıp eve geldim boş yere.

Var mı bu dertten muzdarip?
Teşekkürler.

 
Çocuk degil yaşlılar yapmaz mi ya onu? Mükreminin anası yapardi onu hatırladım. En temizi super teknolojik ocaklardan almak. Kullanmadim gerci ben de tam o işi çözer mi bilmem. Ki kesin yeni teknoloji zırvasi olmasindan ötürü eksik, kullanışsız bişeyi vardır. Onun dışında önerim çok çok uzaktaysaniz ve çok suphelendiyseniz gaz idaresini arayıp benim gazi kesin diyebilirsiniz. Keserler belki ;)


  • klar  (30.12.16 18:22:01) 
bende de var. gazın vanasını kapatıyorum sonra "bak kapattım" diyorum. ütüde de aynısı var. fişi çekerken sonra aklıma gelir diye "bak çekiyorum" diye kendime yüksek sesle söylüyorum. eğer çk muzdaripseniz sesli olarak kendinize hatırlatın ya da fotosunu çekin.


  • cemallamec  (30.12.16 18:22:39) 
Fiziksel bi hareketle ilişkilendirmek bende işe yarıyor. Aynı şey araba kilitlemede başıma geliyor. Kilitledikten sonra kapı kolunu çekip kontrol edersem , o eylem aklımda kalıyor. Eğer etmezsem hiç bir şekilde hatırlayamıyorum. Mesela sen de ocağın kapalı olup olmadığını kontrol ederken sadece bakmak yerine, kapatırmış gibi çevir o zımbırtısını.


  • Haldamir  (30.12.16 18:23:37) 
komşulardan birinin telefon numarası varsa arayıp eve giren doğalgaz sayacındaki vanayı kapattırabilirsiniz


  • freebird5406_2  (30.12.16 18:26:04) 
Ben okb degilim ama fotograf cekiyorum.


  • rusyalı kozmonot  (30.12.16 18:33:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.