[]

Eşiniz/sevgilniiz arkadaşına borç vermiş olsa?

eşiniz veya sevgilniiz veya her kimse; bütçenizin ortak olduğu, birbirinizin parasını ortak harcadığınız her kimse, bir arkadaşıan borç varsa. ve borç verdiği miktar hatırı sayılı bir miktar olsa. ve bu borcu verirken size sormasa bile.

sonra o parayı 4 aydır alamıyor olsa ancak, 3 ay önce size "parayı aldım" diye yalan söyleyip, o parayla eşit miktarda işyerinden avans çekmiş olsa (sizi kandırmak için)

ne yapar veya ne hissederdiniz?

Edit: hatırı sayılır bi miktar dediğim 600 TL sizi iyice galeyana getirmek için hatırı sayılır miktar dedim rakam vermedim.
bu arada kirayı ödeyebiliyoruz kredimizin bi tanesini ödeyemiyoruz.
bunu öğrendiğimde de yaptığım şey sadece, eşime benden para sakladın diye bağırmak çağırmak, sadece ona kızmak onu kırmak oldu.
neden bu kız bunu yaptı diye hiç sormadım.

Bi de cevaplarınızla iyice sinirlenmem için buraya bu şekilde yazdığımı düşünüyor.

Siz onun yerine olsanız ne yapardınız ?

 
sıçmış, sıvamaya çalışıyor diye hissederim.


  • dedimmidemedimmi  (30.12.16 17:20:48) 
@kakao,

harcadığı her kuruşun hesabını sormaya gerek yok, yarım maaş paranın yokluğunu herkes hissedebilir.
  • tchuck  (30.12.16 17:26:37) 
4 boyunca yarım maaş parayı tölare edebilecek bütçemiz de yok.
ki avansın ödenme zamanının gelmesiyle birlikte, kirayı ödeyemeyeceğimizi anladığımda öğrendim.

  • tchuck  (30.12.16 17:28:31) 
hahaha :D benim eşimde berberine borç vermiş 450tl adam 7-8 ay ödememiş halbuki bana iki ay sonra aldım demişti. bizi zorda bırakan bir miktar olmadığı için gülüp geçtim. ha ama ay sonunu zor getiriyor olsak yeme içme sıkıntımız olsa başının etini yerdim. kendi tecrübe etmiş oldu.

edit: cevabını yeni gördüm kirayı ödeyememe sıkıntısına düşmeniz ikinizi de ilgilendirir.
karşıma alıp konuşurdum ben olsam karşı tarafa niye nasıl bu borcu vermiş, sağlık problemi gibi bir şey mi yoksa mal mülk için mi duruma ve koşullara göre göstereceğim anlayış değişirdi.
  • yue  (30.12.16 17:30:30 ~ 17:35:35) 
Kötü bir durum tabi ama altinda kötü bir niyet/amaç yok. Arkadasini kıramamış ve borç vermiş. Bütcenizi düsünerek adım atsa daha iyi olurmuş tabi ama olan olmuş. yaptigi bu şeyin sizi nasıl zor durumda bıraktığını o da görmüştür zaten. Keşke benimle paylaşabilseydi benden çekinmeseydi diye düşünürdüm. İçten içe kızardim ama olayın üstüne bir de ben gitmezdim.


  • aquarium  (30.12.16 17:34:23) 
direkt aquarium +1


  • Apocalypse  (30.12.16 17:43:01) 
açıkçası hem olayın üstüne gitmeyi he mde olayı çok ama ço kbüyütmeyi düşünüyorum. çünkü ben ev arkadaşı vs. değilim yani.


  • tchuck  (30.12.16 17:43:45) 
Geçen yıl şu anki 3 aylık gelirime denk gelen bir alacakla ilgili görüşmeye gitmiştim 5 dakikalığına.

Annem de benleydi o gün. Arabada bekledi ben görüşürken. Döndüğümde parayı almamış olmama rağmen aldım dedim boşa beklediğini düşünmesin, oğlu için üzülmesin diye :)

Yani saçma bir baskı oluştu o an üstümde, aldım deyip geçiştirmeyi seçtim. O yüzden eşinizi anlayabiliyorum biraz da olsa.
  • la rana  (30.12.16 17:45:07) 
kira ödeyememe durumu kötü olmuş ama ben kötü bir niyet sezmedim. iyiliğinin kurbanı olmuş battıkça da batmış. kötü niyet olmadığı sürece hallolur bence


  • oscar  (30.12.16 17:46:17) 
Ben de kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Olayın üstüne gidip daha da büyütmek çocukça bir tavır olur.

Aquarium'un dediği gibi sevdiği bir arkadaşı olduğu için kırmak istememiştir, vermeyeceğini düşünmemiştir ki belki de o kişinin de acil bir durumu vardır. Konuşmadan bilemezsiniz.

Ben olsam karşıma alır konusurdum. İkimizi de etkileyecek bir miktar söz konusuysa benzer bir durumda bana da danışmanısını rica ederdim.

Sizden bu kadar saklamasinin sebebi de böyle aşırı tepki vermenizden çekinmesi olabilir. Olay çıkartmak yerine diyalog kurmak her zaman kazandırır. Böyle bir sebep için eşinizin kalbini kırmayın lütfen.
  • fraise  (30.12.16 17:56:33) 
aquarium + 1

Kötü niyet olmadıktan sonra ben de üstüne gitmezdim. Benzer şeyler oldu ve olabilir de, sadece bir dahaki sefere bana haber vermesini söylerim, o kadar. Sizden korkmuş biraz, şimdi iyice korkuyordur.
  • aychovsky  (30.12.16 18:11:23) 
Fraise +1

Yani aşırı tepkiler konusamamaya gizlemeye falan sebep oluyor. Aşırı konuşabilmek lazım aksine. Ha şöyle laflar bile edilebilir: Mevzu kira para değil( evet su an mevzu o olabilir ciddi bi dert anlayabiliyorum) ama böyle durumlarda gizleme kandırma olayina girersek ilerde evladimiz da gizleme kandirmada usta olur. Bizim aramizfa böyle bişey olmamali. Denilebilir. Ve hakaten de konuşulmayan evde buyuyen çocuk her türlü riske girebilme riski altında. Gerçi evlimisiniz cocuk mocuk ne alaka diyebilirsiniz de ben bu açıdan baktım su an
  • klar  (30.12.16 18:13:36) 
ne yapardım;
durumun neden bu hale geldiğini sorgulardım, bana söylememesinin nedenlerini araştırırdım, kendi davranışlarımı gözden geçirirdim.
para 4 ay takıldıysa, kira ödeyemeyecek durumda olduğumuz halde gelmiyorsa üstüne bi bardak soğuk su içmeye hazır olurdum, o paraya göre plan program yapmazdım, başka çözümler arardım.
parayı veren kişi bunu ilk kez yapıyorsa başka çözüm aramada ben de katkıda bulunurdum, yok alışkanlık edinmişse çözüme hiç bulaşmaz onun çözmesini talep ederdim.
herkesin hata yapma hakkı var, sizin de benim de onun da. mesele hata olduğunu bilmekte.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (31.12.16 00:06:26 ~ 16:25:32) 
yaptığı her hareket yanlış. bana sormadan borç vermesi yanlış. bana aldım diye yalan söylemesi yanlış.

güvenim biterdi.
  • sen git ben geliyorum  (31.12.16 00:29:16) 
@kakao, evet daha önce de sıkıştırmıştım maddi konularda. aynı arkadaşına birkaç ay önce de borç vermişti, biraz daha düşük bir tutarda. 7 ay alamamıştık. ben de sıkıştırmıştım.


  • tchuck  (31.12.16 09:24:07) 
kakao +1 adamın annesi olmuşsunuz, sindirmişsiniz. hepsinde haklısınız art arda hatalar yapmış ama baskıyı biraz azaltsanız borcun miktarını düşürmek veya kredi çekip eşinizin giderlerinden kısarak uzun vadede ödemek gibi bir orta yolda anlaşabilirdiniz oturup sakin sakin düşünüp. insan çok yakın arkadaşı borç isteyince gerekirse eşyalarını satıp vermek istiyor.


  • buhebu  (31.12.16 11:08:47) 
olmaz böyle şeyler. çok yanlış bir durum. bir kez daha tekrarlanmaması önemli bence. ufak bir miktar olur, para zamanında verilir alınır, eyvallah.

ancak;

1- hatırı sayılır bir miktar verilmesi
2- vermeden önce danışılmaması
3- ve paranın geri alınamaması

önemli sorunlar.

dediğim gibi hatasını kabul edip bir daha böyle bir şey tekrarlamamalı.
  • burya  (31.12.16 12:12:37) 
@burya,

zaten tekrar etmiş durumda. şubat ayında da vermişti, ve ağutsos ayında anca alabilmiştik ki o sıralar ne zorluklar çekmiştik.
  • tchuck  (31.12.16 13:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.