[]

Yilbasi sofrasi hazırlıyoruz

Yilbaşını evde geçirecek sevgili duyurucular, bu yıl sofranizda neler olacak? Güzel bir masa hazırlayıp oturalım diyoruz bu sene. Sizden de fikir alalım istedim.

Tatlıdan, içkiye, atistirmaliklar, ana yemekler; her türlü oneriye acigiz.

Hepinize mutlu, huzurlu, güzel bir yıl diliyorum efendim. Bu yıl, geçirdiğiniz en güzel yıl olsun :)

 
Ispanaklı ya da mantarlı lazanya, yanına domates köftesi, sonra sevdiğiniz bir iki çeşit güzel meze (enginar bulabilirsen zeytinyağlı enginar da şarapla güzel gider), bruschetta tarzı ufak atıştırmalıklar, bi salata, bi de şarap tamamdır.
veganizm.blogspot.com.tr
Şarap için Buzbağ'ın Elazığ serisini önerebilirim, bu aralar favorim. Pahalı da değil.
Tatlıyla hiç aram yoktur, en fazla puding yapmışlığım var o yüzden onu geçiyorum.

Ben evde tek gireceğim için özel menüm yok. Güzel bi şarap alıp meyve, peynir falan takılacağım.

Mutlu seneler herkese!
  • buff  (30.12.16 13:35:32 ~ 13:37:59) 
Sarmisakli yogurtlu havuc mezesi


  • nax  (30.12.16 13:58:11) 
ne güzel bağlamışsın be sonunu, sen de çok mutlu ol :)

kişi başı 2 adet çiğ köfteyi de unutmayın !
  • orospu  (30.12.16 14:00:57) 
Havuclu tarator, sarimsakli ekmek, fasulye salatasi, patates puresi, izgara portakalli antrikot, iki renkli irmik tatlisi

Fiks davet menum
  • la noix  (30.12.16 14:42:49) 
Fırında kaşarlı mantar, patlıcan salatası, karnabahar ya da kabak graten, mücver, mercimek köftesi, haydari, kısır, meksika fasulyesi salatası, yoğurtlu karışık kızartma. Güzel bir sofra deyince yazılmayanlardan aklıma ilk gelen mezeler bunlar.

Yılbaşı için değil ama evde burrito yapmayı denemek istiyorum ben bir ara. Ana yemek için düşünebilirsin belki.

Ve bu yıl senin de geçirdiğin en güzel yıl olsun. :)
  • ms brownstone  (30.12.16 15:25:13) 
sarımsaklı ekmek, havuç tarator, şakşuka var bizde kesin asdkjaf


  • nice tnetennba  (30.12.16 15:27:24 ~ 15:27:41) 
nedense son birkaç gündür canım patlıcan kızartması çekiyor. içinde başka şeyler de olabilir tabii ama üstünde yoğurt olacak, o şart. ooh mis. güzel gider bence. neyin yanına koysan yeniyor zaten.


  • der meister  (30.12.16 15:32:47) 
Bizde fava olmadan yılbaşı sofrası kurulmaz. Bu sene ufak kızçem yok, sofra kurasım yok. Fava yaparım ama, kaç zamandır canım çekiyo zaten.

Güzel dilekler için teşekkürler :) Ben de herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu, neşeli bir yil diliyorum.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (30.12.16 15:56:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.