[]

evden sızan gaz

kirada oturduğum evde giderden kaynaklandigini dusundugumuz bir koku problemi vardı. yöneticiye söyledik pek sallamadı konu komşu da eski ev olduğu için oluyor, daha önce çözemediler yapacak bir şey yok dedi. öylelikle idare edip oturdum. son zamanlarda iyice artan koku sonrası ev sahibi ve yöneticiyi çağırdım. yönetici ortalığı kızıştırmakla, masraf çıkmasın diye beni suçlamakla meşguldü. ev sahibi de yaparız ne gerekirse falan filan ama her şeyi yanlış anlamaya müsait atarlı tarlabaşı delikanlısı ilk fırsatta beğenmiyorsan çık modunda. bunalr beni delirtip gittiler.

neyse ki kimin bu işlerle ilgilendiğini öğrendik. usta geldi ve banyo giderine çakmak tuttu. sonra da burdan monoksit sızıyor.sen bununla nasıl oturdun bu adamı öldürür dedi. acayip sinirlerim bozuldu tabi 3.5 senedir oturduğum ev. lağımdaki sıkışmadan dolayı, sifon şekli ve filtrelerle alakalı olan bir şeymiş.

neyse ev sahibi yaptıralım dedi. ben de bunca senedir gaz yemenin hesabını kimden sorcam. neden zamanında doğru düzgün yapılmadı diye doğal bi şekilde sordum. ve cıngar! evimden çıkıyosun havaları..tabiki keyfim isterse çıkıcam.

sorularım:

- bu gaz insana telafisi olmayan bir zarar verir mi? sonuçta bu zamana kadar yedik.
- benim kirasını ödediğim evin sağlıklı oturulabilir bir durumda olması gerekmiyor mu? ev sahibinin buna ilişkin bir yükümlülüğü yok mu? sonuçta elektrik aksamı gibi görünmeyen bir sıkıntı olup evde yangında çıkabilirdi mesela? sağlıklı bir evde oturmamış olmanın hesabını soramaz mıyım?

okuduysanız bile tşk!

 
çakmak tutunca alevlendi mi, söndü mü ?

kanalizasyon metan gazı çıkarabilir ama monoksit gazı ne alaka olabilir anlamadım
  • supermatik  (30.12.16 14:06:03 ~ 14:06:46) 
Usta kimyagerse bilemem ama banyo giderinde karbon monoksit olmaz. Gider kokusu da öyle çok abartılacak bi konu değildir, 1-2 hafta seyahate bile gitseniz banyo giderindeki sifon bölümünde kalan (kötü kokuyu engelleyen) su kuruyup, gider kokusu yapabilir zaten. Duş ya da zemin giderine uzun zaman su dökülmezse veya yan komşunun banyosunda gider kokusu varsa havalandırmadan size de gelebilir vs.
Şimdi başlığı okuyunca baktım, gider kokusunun zehir düzeyi önemsiz derecede düşükmüş, daha çok kötü koku olduğu için engellemeye çalışılıyor.
Eğer tesisat kaynaklı sorun ise zaten ucuza çözülür ve evsahibinin karşılaması gerekir. Onun dışında zehirlendim, hesap ver derseniz kötü tepki almanız normal.
* o ustaya yaptırmayın.
  • mikro patlama  (30.12.16 14:26:39 ~ 14:29:35) 
@mikro patlama neden tepki almam normal olsun ki? az önce başkentgazdan geldiler ve yoğun derecede metan gazı olduğunu, herşeyden önce patlama riski olduğunu söylediler. bunun sorumlusu kimse doğal olarak bilmek isterim. hala merak ettiğim de bu zaten.


  • cosmicgadin  (30.12.16 17:09:42) 
@cosmicgadin Çok şaşırdım, gider kokusu anlattığım sebeplerle çok kolay oluşabilecek bişey o nedenle bu kadar yoğun olmaz diye düşünürdüm, olabiliyormuş. Haklısınız o zaman.


  • mikro patlama  (31.12.16 00:22:38) 
eğer sabahları iş için vs evden çıktığınızda ya da camları açıp temiz hava aldığınızda başınız dönüp bayılacak gibi oluyosanız uzun süre zararlı derecede maruz kalmışsınız demektir. ama bunları hiç yaşamadıysanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum sağlık açısından.

biraz da usta para kırmak için yapmış gibi gözüküyor. nasıl yaşıyosunuz ölürsünüz diyerek de sorgulamadan kesin yapılması gereken bir şey olduğunu düşündürtmüş. aracımda sorun var mı diye sanayiye gittiğinizde "şimdiye kadar allah korumuş" sözünü çok duyarsınız mesela.
  • kanzuk seni yiyeceğim arslanım  (31.12.16 00:27:57 ~ 00:35:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.