[]

işyerine pc alımı

bizde çoğu firmada olduğu gibi personele pc sağlanıyor. ancak demirbaş sorunumuz var. makine ithalatçısı olduğumuzdan demirbaşımızda bi dolu pc gözüküyor. atsan atılmaz satsan satılmaz. hediye edeyim desen devlet kdvsini öde diyor. bizimkiler de şimdi "acaba personele bi miktar para yardımı yapsak da onlar kendi laptoplarını alsınlar fatura da onlar adına olsa işten çıkınca laptop da onda kalsın" diye düşünüyor. bunun göremediğimiz bir sakıncası var mıdır? ya da başka ne önerebilirsiniz çözüm olarak?

amaç demirbaşta kirlilik yaratmamak


 
valla adam bunlar bana paramla bilgisayar aldırdı demezse sorun yok. verdiğiniz paranın bilgisayar için olduğu açık net olmalı. sorun olmaz sanıyorum.


  • freetakilir  (30.12.16 12:03:11) 
yok personel tarafını hallederiz de işte acaba yasal olarak göremediğimiz bir nokta var mı yoksa yine yasal olarak şöyle yapsanız daha faydalı ve pratik olur dediğinz birşey olur mu diye sordum


  • KidLazer  (30.12.16 12:26:32) 
Personele aldırdıktan sonra; bilgisayarlar için ayrı ayrı aylık kira sözleşmesi yapabilirsiniz. İki faydası olur, personele verdiğiniz parayı bir şekilde kayıt altına alırsınız. Bir de laptopla gelen şahsi lisanlar ile şirketinizin sahip olduğu lisansları kullanımıyla ilgili hukuki sorunların önüne geçersiniz. Sanırım...


  • malheiros  (30.12.16 13:07:08) 
Aklıma gelenler: Laptopun kime ait olduğu belirsiz, personel işten ayrılırsa ne olacak? Personel hergün işe laptop taşımak zorunda kalacak, evine götürmedikten sonra anlamı yok çünkü. Laptoplar sıkça kişisel amaçlı kullanılacağı için virüs riski artacaktır. Ayrıca durumunuza göre işle ilgili verilerin işyeri dışına çıkması bir sakınca oluşturabilir.

Bazı firmalarda olduğu gibi tek pc ve her personel için uzak masaüstü bağlantı cihazı kullanmayı düşünebilirsiniz.
  • mikro patlama  (30.12.16 14:39:10 ~ 14:41:48) 
Muhasebede hurdaya ayırma adı verilen bir işlem var, bununla bu ürünleri elden çıkartabilirsiniz. 10 yıllık bilgisayar nerede diye hiçbir müfettiş sormaz zaten, demirbaş kontrolü yapsa bile.


  • creepy  (30.12.16 17:16:50) 
hurdaya ayıracaksınız bu kadar basit. bu düştü bu bozuldu bu bilmemne diye hepsine hurda raporu çıkarın satın gitsin.


  • argent dawn  (30.12.16 18:08:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.