[]

bulgaristan vatandaşı ile evlenmek

hem bulgar hem de türk vatandaşı olan biriyle türk vatandaşı olarak evlensek avrupa'ya yerleşmekte ya da avrupa vatandaşı olmada bir avatajımız oluyor mu?

oluyorsa süreç nasıl işliyor merak ediyorum. mesela şu kadar yıl evli kalma ya da şu kadar yıl avrupa'da oturma gibi zorunluluklar var mı?


 
5 yıl evli kalman gerekiyordu en son. böylece çifte vatandaşlık kazanıyorsun.

oturum izni ise başka bir konu, orada ikamet etmenj gerekiyor x süre kadar.
  • liriamer  (30.12.16 11:46:57) 
en.wikipedia.org

ülkelerin vatandaşlık şekilleriyle ilgili listede "bulgaristan marriage" kısmına bi bakın
  • foseptik çukuru  (30.12.16 11:53:31) 
vatandaslik icin belirli bir sure evlilik sarti var. ulkeden ulkeye degisir o sure. internette bulabilirsin saniyorum kolayca bu bilgiyi.

onun disinda bulgaristan'dan oturma izni almak icin; esin bulgaristan'a tasinirsa sen de onunla beraber tasinabilirsin ve oturma izni alabilirsin. ya da esinin ikamet adresi zaten bulgurastan ise sen de oraya gidip bir kac ay icinde oturma iznini alabilirsin. esin turkiye'de yasiyor ve yasamaya devam edecekse sen oturma izni alamazsin sadece vize alirken kolay ve daha az evrak ile ucret odemeden schengen alabilirsin

3. bir ab ulkesine tasinmak icin ise once ab vatandasi olan kisinin tasinmasi ardindan senin gitmen gerekiyor. yani once esin is,okul vs bir sekilde tasinacak bir ev kiralayacak ve orada yasamaya baslayacak ardindadan sen de o ulkeye tasinacaksin ve bu sekilde ulkenin oturma ve calisma iznini alacaksin.
  • matematik koyu  (30.12.16 12:00:02) 
herkes yanlış cevap vermiş.
bulgaristan vatandaşıyla evliyim kendisi aynı zamanda türk ve türkiyede ikamet ediyoruz. ben kolaylıkla oturma izni aldım orda oturman gerekmiyor. yurtdışına çıkarken de eşimin yanımda olması yetiyor schengene vize almadan oturma iznimle çıkabiliyorum.

vatandaşlığı çok kolay vermiyorlar çocuk yoksa 5 sene evli kalman lazım sonra da dil sınavına fln sokuyorlar sonra alabiliyorsun.
  • sta  (30.12.16 14:17:41) 
@sta

ilk defa duydum bir ulkede oturmadan ve ikametin o ulkede olmadan, oturma izni alinabildigini. oturma izni demek o ulkede ikamet edebilirsin demek ama sen zaten o ulkede yasamiyorsan neden oturma izni versinlerki? o is vize ile halloluyor normalde ama sen evlendim ve oturma izni aldim diyorsan almissindir. hata benim yanlis ve eksik yazmisim
  • matematik koyu  (30.12.16 14:33:50) 
bulgaristan veriyor evet.


  • sta  (30.12.16 15:07:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.