[]

Doktor eşleri

Etrafınızdaki doktorların eşleri hangi mesleği icra ediyorlar ? Doktor-doktor, doktor-hemşire evlilikleri sanıldığı kadar yaygın mı ? Ve doktor olanlar etrafınızdan doktor eş bulmalısın baskısı görüyor musunuz ? Doktorlar gerçekten de başka meslekten eş seçmez mi ? Tabi genelleme yapılmaz ama atıyorum doktor-bankacı evliliğini doktor tarafı istemez mi ?




 
Doktor-eczacı ve doktor-mühendis var. Gerisi doktor-doktor ya da doktor-hemşire.


  • devilred  (29.12.16 20:01:36) 
doktor-hemşire var bildiğim.


  • nothing in my way  (29.12.16 20:04:21) 
Tam tersi, doktor es pek istenmez. Calisma saati, gunu, hicbir seyi yoktur doktorun. Yilbasinda nobet tutar, millet X bayrami tatilinde yurt disina gezmeye giderken doktorun esi evde oturur esi nobetci oldugu icin, doktor gece 3'te kalkip hastaneye gider vb

Doktor-Doktor evliligin fazla olma sebebi doktorun halinden doktorun anlayip birbirlerini tolere edebilmeleridir.

Ancak tabi ki doktor-muhendis gibi evlilikler de bolca var.
  • crown  (29.12.16 20:04:34) 
kuzen doktor
eşini 16 yaşında liseyi bitirmeden "aldı" bir sene kayınannesinin rahle-i tedrisatından geçen kızımız sonra 3 çocuk yaptı. üni okudu. yabancı ülke vatandaşı. şimdi galiba orada, doktor eşi şu anda hapiste- ne aileyiz dimi?
diğer kuzen doktor
eşi ehliyet kursunda tanıştığı ev hanımı bir kız eğitim durumu hakkında hiç fikrim yok. ama bilerek böyle çalışmayan kadın tercih ettiğini okumuş kadına "söz geçiremem" dediğini, çok iyi biliyorum.

daha böyle ailede erkek doktorlar arasında envai çeşidi var ki eşi doktor değil. Erkekler için %0 problem teşkil ettiğini söyleyebilirim. burada da evli doktor bir arkadaş var eşi doktor değil, kız sanırım edebiyat mezunu galiba çalışmıyor.

Sanırım esas sorun kadın doktor ise oluyor
yakın arkadaşım kadın doktor, doktor nişanlıdan ayrıldı (çünkü adam egosu 1500 bir abimizdi, y.dışında çalışıyordu, kıza da sanki onu kurtarıyormuş triplerindeydi, kız da başlarım senin havana dedi) şimdi mühendis adamla evli 2 çocuk yaptı. erkeğin annesinin kızı istemesiyle başlayıp görüşüp anlaşarak evlendiler. mutlular. adam çakılı görevde olduğu için kız zorunlu hizmeti gitti çocuğuyla başka şehirde yaptı vb. ama oldu yani bir şekilde. doktor-doktor evlilikleri 1-prestij denkliği 2-zorunlu hizmet iş yükü vb. gibi konulardaki zorluklardan dolayı "illa" doktor olsun diye bakılıyor ama olmayanı bolca var.

doktor-doktor evli kadın arkdaşlarım da çok. 2 kısım denbilir genel olarak; 1. grup :havalar 1.500 :) beni filan tanımazlar yani görseler. ayrı bir gezgende yaşıyoruz sanıyorlar. 2. grup: ezilmiş durumdalar özelikle doğuda ve ağır branşlarda çalışan arkadaşlarım. ülkeden kaçmaya çalışıyorlar.
  • niye ama  (29.12.16 20:07:29) 
Doktor mühends, doktor hemşire, sonra herkes doktora.


  • _goddard_  (29.12.16 20:07:52) 
Doktor laborant
Doktor çevirmen
Doktor hemşire
Var etrafımda.
  • bir nick var benden iceri  (29.12.16 20:33:02) 
Doktorum, eşim THY'de hostes. Eş seçiminde meslek gibi bir kriterim olmadı, olanları da anlamış değilim. Evet, doktor - hemşire / doktor - doktor evlilikleri gayet yaygın ancak mecburiyetten veya baskıdan ziyade aynı sosyal ortamı fazlaca paylaşmaktan ileri geliyor. Yoksa atıyorum öğretmen - öğretmen, bankacı - bankacı, avukat - avukat vs evlilikleri de çoktur ama nedense o kadar göze batmaz. Sorunuzun bir diğer versiyonu da mesela hostes - pilot yakıştırmasıdır, ki biz (eşim ve ben) onun da anti-teziyiz mesela. Az önce "nedense" dedim ama aslında nedenini de biliyorum, bizim toplumda erotizmi çağrıştıran meslekler daima konuşulur durur. Olayın özeti bu. Aslında size bu soruyu sorduran da bu.


  • gonion  (29.12.16 20:39:35) 
doktor-doktor var hep benim çevremde

doktor olarak doktordan başkasının çalışma koşullarımı anlayabileceğini düşünmüyorum. ben doktor olmasaydım anlayamazdım çünkü.
  • shotgunwoman  (29.12.16 20:41:21) 
@şotgan
sen benim 1. gruptaki arkdaşlardan biri olacaksın 10 sene sonraki seni görebiliyorum.
Allah mesut etsin.
  • niye ama  (29.12.16 20:43:50) 
niye ama

abi senin cevabı okumadım, ama benim gözlemlediğim kadarıyla böyle. ki ben hastane içi gözlemcisiyim öyle düşün.

ha bana kalsa doktor koca istemem. çünkü azıcık gözü dışarda olanı feci sapıtıyor. hasta yakınları mı ararsın hemşire mi ararsın kırmadıkları fındık kalmıyor. bkz:feci skiş döndüğü düşünülen yerler.. :(( beni anlayan çalışma koşullarıma sesini çıkarmayacak mühendis avukat olsa öper başımın üstüne koyarım. ama ayın 15 gecesi sen nerdesin GADIN!! diyor çoğu..
  • shotgunwoman  (29.12.16 20:49:35) 
@ şotgan
ablayım.
trans hastasını, odasına kitleyip yapanını biliyorum, doktorun sapıtanı evlerden ırak. şiraze toptan kayıyor.
içim dışım doktor, sana haksızsın demiyorum zaten.
ama hekimlerimizin de bir kısmı öyle ki çocuk aile hekimi, nöbet yok acil yok bir şey yok Allah'ın bir ilçesinde zaten. Ama bi havalar bi havalar sanki House'la bot bağlamış.

15 gün evde olmayacağın da asistanken -kadın doğumcu filan olmazsan- rutin 9-5 çalışabileceğin bir dolu yer var. ama nedense işte tüm hekimlerimiz House'la bot bağlıyor öyle olmayanı da eziyorlar zaten. ben de bunca yıllık moleküler biyolog olarak böyle düşünüyorum. ve de aslında kariyer hedefleyen hemen her meslekte bir şekilde yoğun mesai var. laboratuvarda sabahlamadan doktora bitirebilen yok pek bizde, mesela. Şu anda çok alakasız bir iş yapıyorum yine sabahladığımız çok oluyor. Ama nedense sadece doktorların nöbeti var, sadece doktorlar gece çalışır, doktoru sadece ve sadece doktor anlar.
Ne diyelim, öyle diyorsanız öyledir.
  • niye ama  (29.12.16 21:02:55) 
niye ama

düzeltiyorum, ablacım..

haklısın öyle ancak insanlar erkek doktorların bu ve benzeri olduğunu biliyor ve eşlerini böyle bir ortama haftanın yarısında yollamak istemiyor büyük ölçüde. ben de erkek olsam ben de karım böyle erkeklerle dolu ortamlarda nöbet tutsun istemezdim. cerrahilerin çoğunda maalesef durum böyle
  • shotgunwoman  (29.12.16 21:24:21) 
Ben doktor kadınım sevgilim mühendis. Erkek doktorlar için kesinlikle böyle bi baskı yokken kadın doktorlar için doktor koca baskısı var çevrede. Gerçi baskı olmasa da cogu doktor kadın arkadaşım illa doktor koca istiyor tamamen prestij kaygisindan. Doktor erkeklerden de evliliklerinde gözü dışarda olcak olanlar yani aldatma meyilli tipler doktor olmayan kadınları tercih ediyor garip bir şekilde. Tabi bu benim gözlemim sadece. Onun disinda doktor(k)-muhendis (e), doktor(k)-avukat (e), doktor (e)-ogretmen (k) birliktelikleri var çevremde.


  • pastörizesüt  (29.12.16 21:33:37) 
"aldatma meyilli tipler doktor olmayan kadınları tercih ediyor garip bir şekilde"

hocam hiç gariplik yok
hele ki doktorun parası iyidir, işi iyidir diye evlenen ve ortamlarını hiç bilmeyen hanım kızlarımız genelde %1'inden haberdar olmuyor olanın bitenin. zaten genelde haberdar olabilecek bir algı seviyesi/kafa yapısı ne denirse olmuyor.
win-win
  • niye ama  (29.12.16 21:42:31) 
Bizim burada çoğunluk doktor-doktor veya doktor-hemşire ama
doktor erkek - öğretmen kadın
astsubay erkek - doktor kadın
ilaç mümessili erkek - doktor kadın evliliklerine denk gelmiştim.
  • Lim5  (29.12.16 22:00:33) 
doktor-ev hanımı

bizzat babam ve annem olurlar. gayet mutlu mesut geçiniyolar.
  • muslugubozukhayrat  (29.12.16 22:04:48) 
@Niye ama galiba bir de o hanımlar aldatilsalar da sonuçta evine dönüyor diye kabul ediyorlar bu da bir sebep olabilir.
Bir de unutmuşum söylemeyi doktor kadin emlakçı erkek evliliği var bildiğim ve kadın yaşına göre gördüğüm en guzel kadınlardan biri.uzaktan pek mutlu gozukuyorlar.

  • pastörizesüt  (29.12.16 22:25:05) 
@pastörizesüt

yeap. kalan, haberdar oldukları durumlarda da genellikle sineye çekiyorlar. ama hani bu genel Türk kadını tipolojisi, sadece doktor hanımlarına mahsus değil. genellemenin dibine vurduğum şu duyuruda, doktor hanımlarıyla asker hanımlarını apayrı değerlendirmek gerek diyip, susuyorum.
  • niye ama  (29.12.16 22:36:21) 
eski sekreter yeni ev hanımı :s
doktor bankacı olmaz bence

  • nax  (30.12.16 00:04:47) 
Yengem doktor, kardeşim konservatuvarda hoca. Babamın kuzeni var doktor, eşi biyolog. Lakin ilaç mümessilliği yapıyormuş tanıştıklarında. Her iki çiftimizin de maşallahı var.

Liseden 2 sınıf arkadaşım; biri doktor, diğeri denizci...evlendiler. Ha sonradan ayrılmışlar ama birinin mecburi dönemi, diğeri malum genelde karada bile değil, biraz kötü denk gelmiş bağzı şeyler.
  • d max  (30.12.16 00:38:30 ~ 00:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.