[]

devlet malını kaybedince sicile işler mi?

internette memurlar için düzenlenmiş kanunlar, yönetmelikleri bulabildim.
ama sıradan bir vatandaş mesela devlet kütüphanesinden aldığı kitabı kaybederse, bu vatandaşın siciline işleniyor mu?



 
yok canım, yenisini aldırıp ceza keserler maksimum.

edit:
Madde 35 - Bir daha kullanılmayacak derecede yıpratılan, kaybedilen kitabın yerine, okuyucuya yenisi aldırtılır ve cilt masrafı da ödettirilir. Kitap bulunmadığı takdirde, kullanma süresi dikkate alınarak o gün geçerli olan bedeline cilt maliyeti de eklenerek okuyucudan tahsil edilir ve Maliyeye gelir kaydedilir. Bu işlemden sonra kitap, demirbaş kaydından düşülür. Kitap bedelini ödemeyen okuyucu hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesine göre işlem yapılır.
  • whoosie  (29.12.16 14:44:48 ~ 14:45:46) 
Peki basımı durdurulmuş bir kitapta ve sahaflarda en az 350 tl'ye bulunuyorsa ne olacak? Basımı durdurulmadan önceki son bedeli mi baz alırlar?


  • m e b  (29.12.16 14:58:39) 
o kadar kıymetli kitapları ödünç vermezler diye düşünüyorum. ödünç verilen kitapların bir kısmı hiç geri gelmiyor. zaten ödünç verilen kitaplar tek değildir kütüphanede birkaç tane vardır. sicile işleme ancak şöyle olur diye düşünüyorum. o kütüphane bir daha size kitap vermez. :)


  • naksidil  (29.12.16 15:16:32) 
"Kütüphanemiz çok sayıda kullanıcıya hizmet vermekte olup, ödünç alınan kütüphane materyalinin zamanında
iade edilmemesi, diğer kullanıcıların kütüphane materyalinden istifade edememelerine ve mağduriyetlerine yol
açmaktadır. Bu nedenle, ödünç aldığınız materyali 15/06/2016 tarihine kadar iade etmeniz gerekmekte olup, aksi
takdirde Kütüphanemizden başka materyal ödünç alamayacağınızı üzülerek hatırlatmak isteriz. Kütüphane materyalini
belirtilen tarihe kadar, yıpranmamış olarak Kütüphanemize iade etmeniz halinde, ödünç verme hizmetimizden yeniden
yararlanmanız mümkün olabilecektir." bu şekilde e-posta almıştım yaza doğru. Ama kütüphane yönetmeliğine göre TCK'ya göre ceza uygulanacağı söyleniyor ve bu e-postada öyle bir uyarı yok.
  • m e b  (29.12.16 15:28:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.