[]

rss okuyucunun okumadığı siteler

meraba.
rss readerlar var ya, bazı siteleri ekleyebiliyosun, bazıları eklenmiyor, web page olarak kaydedilebiliyor. bu neden? Neden rss okuyucular da kaydetsin formatında yapmiyolar? Sen yine yap sayfanı, bu özelliğe de uygun olsun, çok mu zor. Ben kaynak olarak ekliycem, ( tırt bi site değil, ara ara bakmaya değer görmüşüm mesela) ama rss reader'a yazınca linki, feed bulamıyor. E ben de unutuyorum, üşeniyorum vs. Tık kaybediyor adam. Bunu neden yapiyor? yüz tane olunca böyle, cidden merak ediyorum.

teşekkürler.

 
rss teknolojisi çok kullanılan bir teknoloji değil, birçok sitenin de rss feed'i yok. feed olmayınca neyi okuyacağını bulamıyor tabi yavrucak okuyucu, ne yapsın?


  • babilbaligi  (29.12.16 12:30:56) 
Google Reader gibi çok popüler olan servisler kapatılınca rss kullanımı da iyice düştü. Ayrıca rss okuyucu kullanan insanlar genelde siteye tıklayarak ziyaret etmiyor, bunu fark eden webmasterlar da çaktırmadan desteği kesti.


  • creepy  (29.12.16 12:39:23) 
@babilbaligi, işte niye yok diyorum ben de :)
sanırım @creepy'nin dediği önemli bi etken olabilir.

tamam bu eski teknoloji, sosyal medya kanallarından takip edeyim desem, her makaleyi sm'da paylaşmıyorlar?
  • neynep  (29.12.16 12:42:21 ~ 12:44:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.