[]

kentsel dönüşümü deneyimlemiş biri var mı?

aklımda iki soru var. numaralandırayım da bilen bildiğine cevap versin;

1- diyelim ki ev sahibisiniz ve eviniz kentsel dönüşüme girecek. burada ev sahibi olarak karda mı zararda mı oluyorsunuz? kabaca sistem nasıl işliyor? yani evi alıp yeni ev mi veriyorlar yani takas şeklinde mi oluyor yoksa sizden satın alıp güle güle mi diyorlar yoksa belli bir miktara sizden satın aldıktan sonra yeni yapılan evi de size mi satıyorlar? çünkü pek mantıklı değil. atıyorum 30 yıllık bir daireniz var. bunu sizden 250 bine alıyorlar. yeni yapılan ev haliyle en az 700, 800 bin oluyor. bunu gel al mı diyorlar? :s hiç karlı durmuyor.

2- yatırımcı açısından ilanlarda görüyor kentsel dönüşüme girecek daire yatırımlık satılıyor. eğer mantık yukarıda verdiğim örnekteki gibiyse bunun neresi yatırımlık? kar nerede?

teşekkürler

 
hocam senin ev yıkılıyor, yeni yapılan binadan sana 0 daire veriyor aynı senin dairenin katı ve cephesinde. Hatta daire teslim olana kadar sana aylık kira yardımı ve ev taşıman için gerekli taşınma ücreti de veriliyor.

Bayağı karlı olmuş oluyor yani.
  • canbonomobenseno  (29.12.16 11:03:02) 
1. Ev sahipleri açısından, sizden bir şey almıyorlar. Sözleşme yapılıyor ve o evden taşınıyorsunuz. Sizin taşınma ve (Sanırım asgari 1 yıllık) kira bedelinizi de peşin olarak müteahhit firma size ödüyor. İnşaat bitip, iskan alındıktan sonra da isterseniz oturuyorsunuz, veya satıyorsunuz. Bu durumda apartmanınız zamanında izin verilen emsali tam olarak kullanmışsa ve 10+ daire gibi bir durum varsa; apartman yenilendikten sonra daha modern, güvenli, rahat ve ekonomik yeni bir daire sahibi olursunuz. Eğer satacaksanız da 30 yıllık daireyi 300bin'e zor satarsınız belki, ama yeni daireniz 500bin eder. Diğer bir durumda, apartmanınızda emsale göre eksik daire yapılmıştır zamanında veya ada bazında kentsel dönüşüme giren bir yerde oturuyorsunuzdur ve daha yüksek emsal çıkmıştır, ki bu tür olanlar az; yeni emsale göre 1 daire karşılığı 2-3-4 daire falan alırsınız.

2. Türkiye'de konut açısından al-sat yapıp kar etme dönemi bitti. Yabancıların tabiriyle house lifting olayı da, eğer evin içini sizin kendi ekibiniz yapmayacaksa, bitti. Kar edecek "kelepir" daireyi de, daire sahibi ya eşine dostuna veriyor, ya da emlakçı kendi alıyor zaten. Özellikle kentsel dönüşüme girecek daire ilanlarının bir çoğunluğu da, bina yenilendikten sonraki daire fiyatında veriliyor. Burada kar yok, doğru. Fakat olmamasının nedeni aç gözlü emlakçı tayfası. Kentsel dönüşüme girecek bina, belki 5 sene hiçbir şey yapılmadan öyle kalabilir. Sonra 1milyon'a satılır diye, şimdi 800bin'e 300bin liralık daire alınmaz...
  • malheiros  (29.12.16 11:06:53 ~ 11:08:13) 
Şartlar ve mevcut duruma bakılmalı. 10 dairelik apartman önünde iyi kötü bahçe yada bahçe benzeri apartmana ait boşluk araç park yeri, apartman sakinlerine ait kömürlük depo benzeri yerler evin, net M2 ile verilecek evin net M2 balkon olup olmaması yeni evde bunlar takip edilmeli. Benim gördüğüm müteahhit hep karlı kuş kadar kalitesiz ev veriyor. En adi malzeme kullanıyor kim itiraz edicek musluklar hangi marka takmış diye.


  • Fritz-X  (29.12.16 11:56:39) 
Dökülen evin yerine gıcır gıcır daire geliyor. Hiçbir mağduriyet olmadığı gibi evin değeri de artıyor


  • gazozailacatmauzmani  (29.12.16 12:15:23) 
Bolgeden bolgeye degisiyor. Bu yuzden zaten kentsel degil de rantsal donusume dondu.

Bizim iki ev de donusume girdi. M2 ayni kaldi, ustune de birinden ayda 10K aldik oburunden de 6K. Ev gicir gicir teslim edildi.

Yoksa donusume verene kadar sacma sapan teklifler geldi 120m2 daireyi 86 m2 yapmak gibi.
  • denizgonen  (29.12.16 12:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.