[]

tarih çalışamama

Sevgili tarih severler bendeniz üni.de iki gün öncesinden ezber derslerine kasıp geçen bir insan olarak temmuz ayındaki kpss için tarih kasmaktayım fakat bir hafta sonra bilemedin 2 3 hafta sonra çalışıp bitirdiğim konuyla ilgili sorulara bön bön bakmaktayım nasıl çalışmalıyım bana bir çare coğrafyada da ezber konularında dağlar ovalar geçerli bu sölediğim,sesimi kaydetip mp3 olarak dinlesem mi die bile düşündüm napsam varmı tuttuğunuz bir yöntem ?




 
Boş kartvizitler alıp bilgileri sorulaştırarak yazabilirsin.Arka tarafa cevabı yazarsın ve kartvizitleri konu konu ayırıp lastiklersin.
Diyelim bi konuyla ilgili 50 kartvizitin var. 50 de 50 yapana kadar sürekli denersin ki en fazla 30 40 dakkanı alır böyle bi işlem.

  • kogan  (23.12.09 15:59:41) 
öss 1.si bir genç, duvarlara kağıtlar asıyormuş. ders notlarını, ne bileyim formülleri ve bilimum hedeleri. bence bunu denemelisin, zira insanın ister istemez gözüne takılıyor o notlar. en nihayetinde günde 4-5 kere odana girip o kağıtlara bakarsan aklında kalır. biçok arkadaşım böyle yapıyor ve şuan öküz gibiler afedersin. bir şey sormaya gelmiyor, saniyesinde cevap veriyorlar. ha ben böyle bir şey yapmıyorum, neden? kağıtlara yazmaya bile üşeniyorum. :(((


  • gebere jackson  (23.12.09 19:47:32) 
yazarak çalışmalısın. biraz vakit alır ancak okuyarak çalıştığının yedi katı kadar etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır :) ciddiyim bu arada.

sesini kaydetme vs. çok iyi netice vermiyor. yazarak çalış ve yazdığın notları belli aralıklarla tekrarla ve bol soru çöz, soru çözerken bir sürü konunun yerleştiğini göreceksin. bu arada ben tarih öğretmeniyim ve kpss çalışırken ilk yaptığım testler rezaletti, ancak iki aylık çalışma ile "kpss 10" 85 aldım. yalnız bu iki ay günde yaklaşık on saat sistematik bir çalışma oldu. öğretmenlik için giriyorsanız eğitim bilimlerinde de aynı metodu uygulayın.
  • adivar  (23.12.09 23:48:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.