[]

after effect şablonu aldım editleyemiyorum

merhaba,
yapmak istediğim bir video için videohive sitesinden bir after effect template'i satın aldım. ancak şuanda bilmediğim bir takım sebeplerden dolayı üzerinde istediğim oynamayı yapamıyorum.
satın aldığım template bir dergi reklamı şablonu ve içerisinden çıkan manual dosyasında yapmam gerekenler biraz anlatılmış. ben oradaki açıklamaya uygun hareket etmeme rağmen bir türlü istediğim sonucu alamıyor, elimdeki dergiyi şablona yerleştiremiyorum.
aramızda bana bu konuda bana yardımıcı olabilecek bu bahsettiğim şeyler onun için bir rutin halini almış arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.

 
videohive.net

editlemeye çalıştığım şablon bu bu arada
  • kmj  (28.12.16 22:26:53) 
videoyu izleyemedim internetim rezalet ama her sayfa için ayrı ayrı "precomp"lar olmalı, büyük ihtimalle page#1 page#2 gibi bir isim vermiş solda bir klasör içinde toplamıştır. Yoksa ana kompozisyonda dergiyi bul, layera çift tıkla içine gir. İç içe bir sürü kompozisyon çıkacak, oradan sayfalar nereden geliyor bul işte.

tek tek sayfaların olduğu en alt kompozisyonlara girip, senin sayfanı "tam ekran" şekilde koyman gerekecek. Derginin bir sayfasını at mesela, ctrl + alt + f ile ( ya da sağ tuş, transfrom, fit to comp)

senin dergini sayfa sayfa png ya da jpeg falan yapman lazım tabii.
  • rodriguez2  (28.12.16 22:53:28) 
işte tam olarak ona çok yakın bir şey yaptım, instruction da tarif edilen "pages" diye bir composition var onun içerisine 1 den 20 ye kadar sayfaları koydum, sonra kendisi otomatik onları çiftli olarak eşleştirdi 1-2 3-4 şeklinde.
ama ana videoda render alıyorum hala boş gri sayfalar dönüyor.

  • kmj  (28.12.16 23:03:49) 
place holderları kaldırdığınızdan emin olun. onlar üst layerlarda kalmış olabilir.


  • klassno  (28.12.16 23:12:23) 
"pages" kısmında yer alan tüm eski layerları sildim, aslen sıkıntım şu, gri olarak gözükmüyorlar, zannedersem derginin altına bir de gölge verilmiş, bende sadece gölge gözüküyor, sayfaların kendileri hiç görünmüyorlar sadece altında olması gereken gölge kımıldıyor oynatınca


  • kmj  (28.12.16 23:19:32) 
ana kompozisyondan bir layerı ya da efekti (element3d) fazladan silmiş olabilirsiniz. Orijinaliyle sizinkini bir karşılaştırın derim.


  • rodriguez2  (29.12.16 00:11:37) 
Render almadan önce render aldığın comp ta dergi sayfalarını görebiliyor musun?
edit: hatırladım. iki klasör olmalı comps ve edit comps. edit comps klasöründeki complara sırası ile sayfalarını ekle. en üst layer olarak eklersen diğer layerları silmene gerek kalmaz. orjinal dosya üzerinden dediğimi yaparsan sorun çıkmaması gerekir.

  • bekri  (29.12.16 08:03:22 ~ 09:06:13) 
final comp - render here 1080p gibi bir comp olmalı bir de, oradan render almanız lazım tabii. onu atlamışız. :)


  • klassno  (29.12.16 20:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.