[]

Ekşi'deki linç kültürü ne zamandan beri mevcut?

Yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum ama 5 sene önce yoktu sanırım. Doğrudan toplum psikolojisi ve siyasi etkenlerle gösterdiği artış paralel olabilir.

Yani sözlüğe bi facebook linki verip şu kadını şöyle taciz etti bunu işinden kovdurun desem olayı irdelemeden hemen linçe başlayacak bi sürü gerizekalı mevcut. Asalımcı keselimciler, ifşacılar gırla. Özellikle kadınlarla alakalı şeylerde anlama dinleme sıfır. Sözlükteki meriç ve .msalak sayısı eskiden bu kadar çok muydu?


 
sözlüğün arama motorlarında ilk sırada çıkmasını asosyallerin keşfettiği günden bu yana bu tarz saçmasalak girişimler arttı. özellikle kendini bi bok sanan malların başına 1 kötü olay geldi diye büyük firmaları rencide etmeye çalışmaları gerçekten sinir bozucu. bazılarını haklı bulurum eyvallah da daha geçen günlerde haksız olduğu halde bilmemne rezaleti diye başlık açmış sonra küfür üstüne küfür yedi gerçi.
en büyük örneği

(bkz: oysa yoğurtlu sosun içimi ferahlatması gerekiyordu)
  • masa penisi  (28.12.16 18:15:45) 
Yazar sayısı artıp içerik ve oluşum gittikçe ortalamaya kaydıktan sonra bu tür şeyler normal oldu sözlükte. Ha eskisi daha iyi miydi derseniz tartışılır tabi, guru'nun banladığı kişilerden bahsedilip dururdu ya da arzach'ın küfürleri vs. Ama şu bir gerçek ki tematik ve araştırmacı yazar daha çoktu ve bu kadar anlamsız küfür edilmiyordu.

Yeni gelenler de kendi kültürlerini sözlüğe getirmiş oldular tabii.
  • qui gon  (28.12.16 18:20:48) 
benim bildiğim bu kelimeyi ilk kullanan author'du.
iyi bilenler vardır, şu an yazacaklarımı tamamen sıkıyorum:
bu adamın erotik şeyler yazdığı bir hesaptı 'author', hayali karakter yada neyse. o zamanlar millet gerçek sanıyordu bir çoğu. sonra bu adam deşifre oldu. deşifre olunca bir şekilde üstüne mi gittiler ne olduysa, adam uçurulmadan önce yazdığı entrylerin birinde toplumsal bir linç kültürü olduğundan, bunun ne olduğundan falan bahsediyordu, hani kendisine uygulandığından değil, henüz öyle bir kavram yoktu çünkü piyasada, adamcağız önce olayın tanımını yapıyordu yani bana bunu yapıyorsunuz demek için :D
  • güneyli çocuk  (28.12.16 18:49:31 ~ 18:50:30) 
author'un banlandığı zaman +1


  • gotic  (28.12.16 20:30:01) 
Yani yine kadın yalakaları başlattı bunu, şaşırmadım.


  • Vse budet horosho  (28.12.16 20:36:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.