[]

Yurtdisindan telefon

Oncelikle mobilim, duyuru icinde arama asiri zor, google'da da aradigimda en yeni ocak 2016 sonuclari o da ntv falan cikiyor.

Yurtdisindan telefon aldigimda yanimda getirdigimde gumrukte gosteriyor muyum? O sirada para odeniyor mu? Edevlet baavurusu sonra mi yapiliyor? Bilale anlatir gibi anlatabilir misiniz? Ya da resmi bir link vs de olur :)


 
Kimseye birsey gostermen gerekmiyor.cantana baksalar dahi bir telefon alma hakkin var.eve geldiginde google a telefon kayit yaziyorsun cikan edevlet linkini takip ediyorsun.orada pasaport bilgilerini teyit ediyor imeini giriyorsun seni vergi dairesi linkine yonlendiriyor oradan kredi kartiyla 140 lira gibi vergiyi oduyorsun ve kayit islemini bitiriyorsun.bu kadar.havaalaninda yapman gereken birsey yok.


  • duptıs  (28.12.16 17:44:18) 
  • nrmnm  (28.12.16 18:52:29 ~ 18:57:42) 
ispanyadan alyorsun çantana atıyorsun türkiyeye gelip evine gidiyorsun güzel güzel,
sonrasında hattı takıp 4 ay içerisinde e devletten kaydını yapıyorsun hepsi bu.
netten ödeme kabul oluyor. Bazı bankalar ama her banka kabul olmuyordu bi ara.
  • basond  (28.12.16 18:56:29) 
İspanya'da oturum iznin yoksa yukarıdakilere ek olarak vergi iadesi de alabilirsin.


  • Lim5  (28.12.16 19:06:55) 
@lim5 onu havaalanindan halledicez insallah <3

Bi de daha onceki duyurularda 15 dk yurtfisi hattiyla konusma olayi vardi. O konuda bi bilginiz var mi? Bilecik gibi bi yerdeyim de pek guvenemiyorum burdaki saticiya. Tax freeyi ilk bizden duydular :p
  • la noix  (28.12.16 20:20:27) 
Ben sim free aldım kimseyle konuşmama gerek kalmadı. Mediamarkt, Satürn gibi yerlerde satılanlar sim free oluyor. Vodafone, Orange, O2 gibi yerlerde satılanlar o operatöre kilitli olabiliyor. Alırken mutlaka sormak lazım.


  • Lim5  (28.12.16 20:54:27) 
@lim5 sagol ya simdi aydinlanma yasadim valla :p simfree olabilir o tarz bi yerden aliyoruz cunku


  • la noix  (28.12.16 21:50:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.