[]

İnsanların temel hukuk kural ve kurallarını bilmemesi gibi bir problemin

çözümü ne olabilir ?

Mesela bir avm de gerekli önlemlerin alınmamasında dolayı ıslak zeminde ayağı kayıp düşen bir insanın o avm den şikayetçi olabileceğini bilmediğini tespit ettik.

Bu gibi olaylarda insanlar temel hukuk kural ve kavramlarını bilmemesi gibi bir probleme çözüm arıyoruz.

Ne gibi çözümler olabilir ?

 
eğitim.

hala var mı bilmiyorum ama ilköğretimde vatandaşlık dersi olurdu eskiden. o derslerde doğru düzgün bir eğitim olmazdı mesela. oysa bu tür şeyler ancak erken yaşlarda doğru bir eğitimle verilebilir. tabi şu anda eğitimle ilgili olarak bu konuya gelene kadar atılması gereken daha çok adım var orası ayrı bir problem.
  • nrmnm  (28.12.16 16:47:05) 
Kamu spotu, skecler, haber bultenlerinde "sok sok sok avmde kaydi ve... az sonra!" tarzi haberler filan bence.


  • kuehles blondes  (28.12.16 16:48:09) 
Siz kim olarak bu probleme çözüm arıyorsunuz ona göre cevap vereyim


  • osssy  (28.12.16 18:02:58) 
ne gibi çözümler olabilir söyleyeyim mi?

kırık cam teorisini okursan anlayabilirsin.

eğer bu ülkedeki kanun uygulayıcılar "amaan nolacak" demeden her kanunu aynı şekilde uygularsa. zaman içerisinde avm'de kayıp düşen bir insan bile dava açmaya başlar.

bu tazminat davalarının amerikada çok can yakmasının sebebi budur aslında. kırık cam teorisinin çıktığı yer olmasıdır.

kırık cam teorisi de şudur: bir yerde en ufak suçlar cezasız bırakılmaya başlanırsa, zaman içerisinde daha büyük suçlar da cezasız kalır ve ortada karmaşa ve kanunsuzluk başlar. ancak duvara işeyen adama bile gerekli cezayı hiç sektirmeden kesersen, toplumsal düzen sağlanır.

duvara işeyen adamlara ceza kesmeye başlarsak kısaca; adam kanun diye bir şeyin varlığını öğrenir.
daha sonra o duvara işediği için ceza alan adamlardan biri avm'de kayıp düşer ve dava açmaya çalışır.

hukuka olan inanç yerlerde sürünürken, avm'de düşen adam dava vs. açamaz. çünkü zaten kazanamaz. çünkü kanun uygulayıcıların kanundna haberi yok.
  • tchuck  (28.12.16 21:09:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.