[]

yurtdışı startup'ları yurtiçine uyarlama

konusunda yasal bir kısıtlama var mı? Milyon tane yeni start-up var, aynısını yerele uyarlayıp sürsek kim ne der?




 
'copyright' ve patentlere dikkat ettikten sonra kim ne diyebilir ki.


  • emrahday  (28.12.16 14:56:29) 
genelde bu işlerde pek copyright ya da patent olmaz. business amaçlı olanları kastediyorum. startup patent etc fonlayamaz ek olarak(genelde).

her firma ve business için ayrı kontrol etmen gerek kimisi proses patentini alabiliyor.
  • kurnaz  (28.12.16 15:08:09) 
işleri yalnızca tutan start upları kopyalamak olan alman bir firma vardı, şu an ismini hatırlamıyorum ama hem sorun yaşamıyorlardı hem de birsürü para yapıyolardı.


  • yonge and bloor  (28.12.16 15:15:07) 
www.rocket-internet.com

cin(tencent), rusyada(vkontakte), hindistanda(flipkart) boyle cok fazla startup var. kopyalaniyorsa modelin dogrulugunu kanitlamis oluyor bir nevi.
hatta rekabet nedeniyle superunicorn uber didi ye havlu atti:)

ha milyon dolarlik seviyeye geldiginde bolgesel pazari elegecirdiginde mahkeme vs islerine girseler bile dogrudan bir algoritma calmadigin, isleri hackle cozmedigin surece kimse bir sey diyemez.

Turkiyeden ersan ozer in ozellikle kopyalamanin-klonlamanin daha buyuk isler icin iyi bir tecrube olacagini soyluyor

birkac okuma onerisi:

www.quora.com
www.quora.com
www.startupdergi.com
  • samicin  (28.12.16 22:47:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.