[]

5 günlük Maldiv seyahati

Daha önce gitmis olan var mı Maldivlere? Hangi mevsimde gidilir? 5 günlük, asırı lüks olmayan bir yerde konaklama, Türkiyeden ucuş.Ne kadar tutar sizce tahmini? 10 bin tl tutar mı? Tesekkürler.




 
Maldiveler için en güzel mevsim Kasım-Aralık ayı, buraların Haziran ayına denk geliyor. Gerçi neredeyse yer yer muson yağmurları ara ara olabilir deniyor ama Aralık ayında en az olanı. Buraların güzel zamanları Mayıs - Haziran ayı ise oraların kötü zamanı, kötü dediğim muson yağmurları sık sık ve uzun oluyor. Yoksa hava sıcaklığı neredeyse tüm yıl boyunca 28 - 30 derece civarlarında.

Türkiye'den uçuşla ilgili olarak THY'nin direk uçuşu var ama tek kişi 2.500 TL civarında 2 kişi için 5 bin eder. Diğer uçuşlarla Katar yada Dubai aktarmalı olanlarda bilet başına 1000 TL'ye kadar indirim olabiliyor ama normalde 8 saat olan uçuş aktarma havalimanı beklemesi nedeniyle 23 saatlere çıkabiliyor.

Çok lüks olmayan bir yer diye bir şey yok. Gerçi var geceliği 1000 dolar olan saçma yerlerde var ama doların 3,5 olduğu yerde her yer pahalı orada. Her şey dahil konseptler için 5 günde kalan 5 bin TL yetmez. Gecelik ücretler 450-800 dolar arasında oluyor her şey dahil olarak.

Başkent Male'den deniz uçağı ile adalara gidiş dönüş ulaşımda kişi başı 350 dolar civarında ayrıca.

Özetle böyle, uygun olması için tur şirketlerine bakın, herşey dahil konsept olmazsa ucuza gelebilir belki ama yinede her şey dahil kadar para harcarsınız.
  • FAtE  (28.12.16 14:27:41) 
açılın maldivler uzmanı geldi

gitmek istediğin otele bağlı olamkla beraber 4 ve 5 yıldızlı her şey dahil oteller uçak dahil 1400 euro civarlarında tutar.

otel olarak önerim sun island, paradise island olabilir. sun 4 yıldız on numara oteldir. paradise ise aynı grubun 5 yıldızlı oteli.

thy direkt olarak maleye uçuyor uçak buradan gece çıkıyor öğlene orada. kişibaşı 700 euro civarlarında geziyordu en son rakamlar.

qatar havayolu, canım havayolu, doha aktarmalı varıyor istanbuldan akşam çıkıyor ertesi sabah 10 da malede 600 euro civarında

emiratesi dubai aktarmalı saatleri katara benziyor fiyatları ikisinin arasında

vize yok. alkol sokamazsın, otel dışında alkol alamazsın.

havaalanı ile otel arası transferin otel tarafından karşılanır ve deni uçağı ya da sürat teknesi ile yapılır. ücretsizdir. tekrar ediyorum ücretsizdir. bunu maldivler misafirlerine kişi başı 100 eurodan transfer satan adam diyor.

eğer seçtiğin oteli söylebilirsen sana özelliklerinden de bahsedebilirim.

şuan herhangi bir firmada çalışmıyorum.

bu tarz tatil için tavsiyem ise seyşeller ya da mauritius olur en olmadı zanzibar. buralar göz ucuyla bir araştır. özellikle zanzibar. dehşet-ül vahşet bir yer.

mevsim olarak çok iniş çıkışları yoktur ama güney yarım kürede olduğu için mevsimler bize göre ters ama kış mevsimi diye bir şey yok ççünkü ekvatora yakın. genel olarak her mevsim gidebilirsiniz. yağmur mevsimine dikkat edin yeter. o da yanlış hatırlamıyorsam ağustos-ekim arasıydı ya da temmuz ağustos arasıydı.
  • zugas  (28.12.16 14:39:15) 
@zugas

bu uçak dahil 1400 EUR neredenmiş yahu. Booking'de paradise island 5 gece için 6-7 bin TL diyor.

Yada uçak ve herşey dahil 1400 EUR tutan oteller için 700 EUR'nun uçak olduğunu düşünürsek 5 gece için 700 EUR geceliği 140 EUR'ya maldivlerde 5 yıldızlı konaklama öylemi. Yurt içinde 5 yıldızlı şehir içi oteler bu fiyatı çekiyor.
  • FAtE  (28.12.16 17:14:52) 
@FAte valla ben 2016 başında bu işi yapıyordum ve 150 euro günlük normal bir rakam. maldivleri pahalı bir yer olarak düşünmeyin. ucuz değil ama öyle geceliği 500 euro olan bir yer de değil. bildiğim 50 euroya bile otel var. tabi ona görede hizmeti var ama var.

katar hy 550 euro uçak bileti, 900 euro civarı da otel. sun island benzeri oteller için son derece iyi hatta yüksek bir rakam. olhuveli resort değil tabi.

bir de şu booking üzerinden grdüğünüz rakamlara inanmayın. booking yaklaşık %27 oranında komisyon alıyor. yani o rakamlardan bir %27 düşün.

türkiye tur operatörleri çok daha ucuza o otelleri alabiliyor ve satabiliyor. tabi algıdan dolayı çok kar elde etmek için geçiriyorlar ama gerçek fiyatlar onlar değil.
  • zugas  (29.12.16 19:04:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.