[]

babasına peder diye hitap eden kadın

ben sanırım hiç duymadım bir kadının babasından peder diye bahsedişini, siz duydunuz mu? babasına peder diyen kadınların az olduğunu siz de düşünüyorsanız; sizce neden?




 
Peder çok erkek ağzı, ondan olabilir.


  • angelus  (28.12.16 10:04:19) 
Annem "Peder Bey" der. Annem üvey anne ile büyümüş. Üvey anne baba dedirtmemiş. Belki 1950'li yıllarda peder kullanımı biraz daha yaygındır ama çok da tutmamış niyeyse, onun yerine baba tutmuş. Doğrudan Farsça bir kelime ve şu an kullandığımız bir ton Farsça kelime varken, hangisi neye göre tuttu bilmiyorum. Belki söylenişi kolay diye, belki ana kelimesine daha yakın diye, belki de zamanın politik nedenleri, belki daha kolay bir alternatifi olduğu için.


  • aychovsky  (28.12.16 10:06:50 ~ 10:08:19) 
@angelus; evet ama neden ki, cinsiyetçi değil küfür değil ayıp değil. eyvallah da bununla aynı durumda, eyvallah diyen kadın da pek az.


  • baba jo  (28.12.16 10:13:05 ~ 10:13:24) 
Tamam cinsiyetçi değil de bi erkek de "Ya bizim peder de..." diye cümleye başladığı zaman benim kafamda tespih çeken Doğan görünümlü Şahin kullanan sahte Adidas eşofman giyen bi apaçi karakter canlanıyor, kadınlar da belki benzer şeyler düşündüğü için kullanmıyordur.


  • angelus  (28.12.16 10:27:54) 
bence babasına peder diyen kadına hemen kadın demeyin.
bi t*ş*kları yoklayın, yerinde duruyor olabilirler.

  • tchuck  (28.12.16 10:30:34) 
benim arkadaşım (kadın) önceden diyordu. peder dediği zamanlar babasıyla ilişkileri kötüydü. sonra düzelttiler, son 2 senedir filan baba diyor.

bence bu peder deme durumu her şekilde babayla araya mesafe koyma isteğinden ortaya çıkıyor. t*şakla, tespihle alakası yok yani.
  • gmzo  (28.12.16 10:46:34) 
abi hacı diyen kızların peder versiyonu


  • eja  (28.12.16 11:00:36) 
ben de hiç babasından peder diye bahseden kadın görmedim.
@gmzo bence doğru tespit yapmış.
babaasıyla arasına mesafe koymak isteyenler kullanıyor daha çok bu peder kelimesini.
  • pangea  (28.12.16 11:02:10) 
yukarıdaki bazı arkadaşlara katılıyorum. ölmüş babamla aram gayet bozuktu. o nedenle kendisinden bahsederken baba demekten hoşlanmıyorum. ve peder kelimesini kullanıyorum. kadınım.


  • kedili madam  (28.12.16 11:28:03) 
ben tercih etmem, şekil gibi duruyo gibi geliyo. Ama "hatun" diyenden aşırı tiksinirim. kadın ya da erkek.


  • neynep  (28.12.16 12:50:51 ~ 12:52:18) 
bazı sözler kadının ağzında eğreti duruyor peder de onlardan biri. ha ben peder diyen erkeğe de kıl olurum o ayrı.
bu arada @aychovsky nasıl izin vermez ya pis kadın:(

  • pamuk helvalar cebe  (28.12.16 12:59:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.