[]

18 milyon seçmeni yok sayarak anayasa çıkarmak

hdp+chp 18 milyon civarı oy aldı.mhp ve akp bildiğiniz gibi kapalı kapılar ardında yeni yasayı görüşüyor ve diğer partiler yok sayılıyor.demokrasi diye sokağa dökülenler soruyorum bu mu demokrasi ?




 
Değil


  • osssy  (27.12.16 20:15:44) 
dikkat edersen aslında diger partiler yok sayilmiyor. o dedigin diger partiler, halkı yok saydigi için bunlar oluyor.


  • 1adam  (27.12.16 20:38:32) 
evet demomrasi bu tam olarak. ama bu demokrasinin iyi birsey oldugu anlamina gelmiyor elbette.demokrasinin bug'u. yarimin bir fazlasi kimdeyse suleyman odur.


  • delicevat  (27.12.16 20:45:12) 
yani yüzde 10 barajı olan bir ülke için bence demokrasi anlamında hiçbir sıkıntı yok.

çoğunluk ne derse o olur bu ülkede. hatta fikriniz %10'a yayılmamışsa aslında siz yoğğğsunuz.
  • levpontryagin  (27.12.16 21:01:53) 
iyi de hdp "barış konuşmaları"nı sürdürecekseniz başkanlığa destek veririz dedi. prensip olarak bir karşıtlık yok.

bunların yok saydığı gerçek chp seçmeni ve barajı aşamamış başka bir sürü partinin seçmeni.

chp de artık chp olmadığı için bunlar böyle kolay olabildi zaten.


baykal'ın bu adamın seçilebilmesi için önünü açması demokrasi miydi?

atatürk ve 6 okla alakası olan bir partinin başına, siyasi partiler yasasının çanak tutuculuğuna güvenerek, bunlarla alakası olmayan bir yalancının geçmesi ve kendi gericilerini partinin her yanına doldurması, ergenekon kumpasını umursamazken o kumpasta tutuklananları parmakla gösteren nazlı ılıcak'ı umursaması ve karşısındaki koyunlara alkışlatması demokrasi mi?

demokrasi ne, temsili olarak seçtiğin parti başkanına kendi partinin program ve tüzüğüne uymayışının hesabını bile soramamak veya "kim bu posteri çöpe attı" diye şikayet edince disipline mi sevk edilmek?

yanlış anlaşılmasın, çok karşıyım getirilmek istenen sisteme de yeni anayasaya da, ama bir partiye başka partiler yıllarca aslında maşa olurken ruhun duymamasına olmayan demokrasinin yapabileceği hiçbir şey yok.
  • godoşu beklerken  (27.12.16 21:46:08 ~ 21:54:05) 
bu ülkede demograasi var kardeşim, reis ne diyorsa o! işte o kadar!


  • no christ requires  (27.12.16 22:11:03) 
değil.

diğer yandan, şu an yapılan da anayasa çıkarmak değil zaten. ufak bir değişiklik. dandik bir başkanlık sistemi getirmeye çalışıyorlar.

tabi bu değişiklik referanduma gider, sandıktan ne çıkarsa o.
  • babilbaligi  (28.12.16 09:27:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.