[]

öğretmenlik zorunlu hizmet bölgeleri

ben mayıs'ta kpss'ye ilk defa gireceğim. şu an kpss puanım yok.

şu an izmir'deyim ve izmir'in ilçeleri olursa oraları istiyorum. en fazla hizmet puanı veren yerler kiraz, beydağ ve kınık görünüyor. istanbul için ise adalar, gaziosmanpaşa, çatalca, silivri, şile.

erzurum, kars, ardahan gibi yerler yerine izmir ve istanbul olması zor mudur çok yüksek puan almam gerekir mi? branşım ingilizce.

bir de istanbullu arkadaşlar bu ilçelerden biri olursa hangisini tavsiye edersiniz? çatalca'ya baktığımda büyükçekmece, beylikdüzü, avcılar gibi yerlere yakın ve daha iyi gibi, ne dersiniz?

 
Branşa göre değişir. İstanbul olması doğuya göre herhalde daha zor.


  • dissendium  (27.12.16 19:38:29) 
artık mülakat puanı ile atama yapıldığından kpss puanın değil mülakat puanın önemli. kpss puanın mülakata çağrılman için ön şart gibi. çok yüksek olması sadece mülakata çağrılmanı garantiler. atamanı garantilemez. mülakattan sonra aldığın puan ile de tercih yapıyorsun ve atanıyorsun işte, atanabilirsen.

örnek veriyorum kpss den çok iyi puan aldın ve kimselerin öz yiğeni felan değilsin, sonra mülakata girdin ortalama bir puan verirlerse işin zor. ama tam tersi kpss den vasat bir puan aldın ve mülakata girdin. dayın falan var seni çok seven. o zaman atanıp ilk tercihine yerleşirsin muhtemelen.

tabi bunları geçen bir arkadaş söyledi bana dayısını seven. onun yalancısıyım. bence pek böyle şeyler olmuyodur. hele ki gelecek nesilleri yetiştirecek eğitimcilerin seçiminde böyle bir durum söz konusu bile olmamalı.

istanbullu olarak benim tercihim adalar veya gop olurdu. şile, silivri, çatalca falan uzak bence merkezi yerlere.
  • olkol  (27.12.16 20:06:36) 
öğretmenler için istanbul'un yarısı zorunlu hizmet bölgesidir. burası kocaman bir köy arkadaşım. beyoğlu' n da bile zorunlu hizmet okulu var. anadolu yakasında bir kaç ilçe hariç ( onlarda istanbul' un en iyi yerleridir ve genelde atamalara kapalı olur) heryeri tercih edebilebilir zorunlu hizmet için.


  • birakin mermiler havada kalsin  (27.12.16 21:02:39) 
ilk atama için batı illerini pek açmazlar. ben şuraya istiyorum deseniz de gidemezsiniz. zira kpssde türkçe branşında arkadaşımın kardeşi vakti zamanında 1. oldu ankara merkez istiyordu ama açmadıkları için gidemedi. olursa ancak istanbul. o da okulları, öğrenci veli potansiyellerini iyice araştırmanızı tavsiye ederim. zira aman doğuya gitmeyeyim diyip kenar mahallelerde öğretmenlik yapıp çok pişman olanlar var. istanbul için hiç gitmeyin diyebileceğim yerler esenler, esenyurt, bağcılar, sultanbeyli. taban puanlar bütün branşlar için arttı. mülakata sıkı hazırlanın.


  • dedim ben sana  (28.12.16 00:32:43) 
Arkadaşlar burada hangi öğretmenlikten bahsediyorsunuz?

Bildiğim kadarıyla artık sözleşmeli öğretmenlik sistemiyle alım yapılıyor ve 6 yıl boyunca doğuda kalmak mecburi. 6 yıl sonrasında tayin isteyebiliyorsunuz
  • tavish11  (28.12.16 04:24:45) 
@tavish11, doğu görevi denilen şey aslında zorunlu hizmet bölgeleri. bu bölgelerin hepsi doğu illerinde değildir. batı illerinde de vardır. istanbul'da da vardır. arkadaş onlardan bahsediyor. tabii doğu illerinde daha fazla zorunlu hizmet durumu söz konusu.


  • olkol  (28.12.16 11:43:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.