[]

Bebekler İçin Burun Aspiratörü

Selamlar.

Bizim ufaklığın (1 aylık) burnu acayip tıkanıyor. Şu ortibebe'nin burun aspiratörlerinden aldık. Hortumun ucunu burnuna dayayıp ağzınla çekiyorsun. İşe yarıyor gibi ama çocuğa zarar vermekten korkuyorum. Çünkü bizim doktor önerse de bazı doktorlar mesafeli bu alete.

Sizce bu aletlerin bebeğe zararı var mı?

 
ben her gece serum fizyolojik damlatıp nose fridayla çekiyorum


  • sta  (27.12.16 18:59:30 ~ 28.12.16 12:30:54) 
yeğenim bir yaşına basacak, bir yıldır da lazım oldukça kullanıyorlar. bir zararıyla karşılaşmadık henüz. yalnız zırt pırt değil çok lazım oldukça kullandıklarını belirteyim. zaten serumu bebişin burnuna sıkınca bağırıyor, kızıyor filan o esnada çıkıyor bizimkinin sümükleri. çok derinde olanlar için otribebe.


  • who cares wins  (27.12.16 18:59:34) 
1 aylık bebekte kullanılmaz, uzak durun. bu arada doğru düzgün çocuk doktoru bulsanız iyi edersiniz.


  • nuisance  (27.12.16 19:17:31 ~ 19:18:14) 
O burun aspiratörlerinin pompa şeklinde olanları var, hortumlu olan biraz tehlikeli. Biz pompalı olanını izotonik sıvı ile kullandık ama sadece nezle olduğunda ve burnu çok tıklandığında. Siz yine de doktora danışın.


  • creepy  (27.12.16 21:10:23) 
Bir de bir aylık bebek çok küçük, biz o kadar küçükken kullanmadık. Nefes almasında problem varsa hemen doktora.


  • creepy  (27.12.16 21:14:30) 
o burun aspiratörlerinin zirvesi Nose Frida. ucu çok ince değil, zarar verme ihtimali düşük. haznesi geniş, kartuş masrafı yok. gayet başarılı bir tasarım.

serum fizyolojik damlatıp bebeği dik hale getirip akanları sildikten sonra kalanını çekiyoruz. yapacak başka bişey yok maalesef. doktora götürün tabi, doktor da soğuk buhar verip az büyük aspitatörle çekiyor. 15. günden beri kullanıyoruz (2 yaşında) bir zararını görmedik.
  • babilbaligi  (28.12.16 10:01:33) 
Hocam merhaba, özellikle sizin başlıklarınızı takip ediyorum. Çok evhamlı bir ebeveyn olduğunuzu düşünüyorum. Siz evhamlı olursanız çocuğunuz da evhamlı büyür; bu da özgüvenine yansır diye düşünüyorum. Sağlıcakla. :)


  • Kresto  (28.12.16 10:04:20) 
bizim ufak kızımız da 1 yaşını geçti, arada yapıyoruz. serum fizyolojik damlatıp çekiyoruz. yardırın bir zararını görmedik. yazık cocuk sümkürmesini bilmiyor. yardımcı oluyoruz işte elimizden geldigince.


  • vadrigar  (28.12.16 10:18:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.