[]

spor ve esneme hk.

merhabalar.

ben 12-13 yaşlarımdayken kick-box kursuna gidiyordum ve bacaklarımı 180 derece açabiliyordum aynen şu şekilde;

static.independent.co.uk

hatta bunu hiç ısınmadan yapabiliyordum, ısınınca salondaki abilerin yardımıyla 200 dereceye kadar açtığım oluyordu bacaklarımı. velhasıl, büyüdük ettik, kalaslaştık. şimdi o kadar olmasa da spor rutinime esneme hareketleri de katmak istiyorum. neler yapabilirim bu konuda?

ikincisi, her gün sabah ve akşam çalışamayacağımı fark ettim ve sabahları esneme + 7 dakikalık egzersizle yetinmeye karar verdim. video bu;

www.youtube.com

akşamları da 4 farklı kas grubunu 2'şer 2'şer yaparak 1'er gün arayla çalıştırıcam. fakat bu 7 dakikalık videoda akşam çalışacağım kasları çalıştıran hareketler var. bu hareketler 'kasları 1 gün çalıştır 1 gün gelişmesi için dinlendir' mottosuna aykırı mı? aslında çok hafif hareketler olduğu için engel olacağını sanmıyorum ama yine de sorayım dedim.

teşekkürler.

 
Günaşırı çalışmalar ciddi anlamda ağır girilen çalışmalarda gerekli. Misal 5*5 ya da benzeri güç çalışmaları yapıldığında araya dinlenme günü koymak gerekli. Tabii dinlenme derken tüm gün yatıp uyuma şeklinde değil. Dinlenme deyince böyle anlaşılıyor ama kardiyo yapılır ya da daha düşük ağırlıklarla çalışılır vs. Yine aynı kas grupları çalışılır ama daha düşük ağırlıklarla çalışıldığı için bir sıkıntı olmaz, kaslar da dinlenir. Bu şekilde yapıldığında, bir sonraki çalışma gününde ağırlık artırımı yaparken problem çıkmaz. Yani senin sabah yapacağın 7 dakikalık egzersiz zaten çok hafif olacaktır, akşam yapacağın çalışmada aynı kas gruplarının çalışması problem olmaz senin için.

İkincisi; bir hareketi ne kadar iyi yaparsan yap, asla ısınmadan yapma. Aylarca hiçbir şey olmaz, sonra bi bakmışsın durduk yere lifin yırtılmış. Bunlar hep dikkat isteyen konular.
  • angelus  (27.12.16 16:28:50) 
Off günlerde put gibi duracak değilsin.

Antrenmaların üstüne vücut hazır sıcakken esneme rutinleri ekleyebilirsin.
  • arnold schwarzeneger  (27.12.16 17:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.