[]

Sürekli beni başkasıyla kıyaslayan annemi bogmamak

İçin kendimi zor tutuyorum.kendisi iyice yaşlandı ama çenesi o kadar güçlü ki. Bu yaştan sonra onu degistirmeyecegimi de biliyorum. Ablamla onu rahat ettirmek için elimizden geleni yapıyoruz ama en ufak iyilik bildiremiyoruz. Yaşlılara nasıl sabrediyorsunuz ya bi fikir verin. Bir yandan sağlık sorunlarim da var ama kadın da en ufak fikir yok. Varsa yoksa kendi dertleri.




 
sana hissettirmiş olduğu duygularını annenin yüzüne karşı söylediğini ama karşılık alamadığını varsayıyorum. bence sen de anneni başka annelerle kıyaslayarak belki bazı şeyleri fark etmesini sağlayabilirsin. etkiye tepki olayı gibi. yada yaşlandı diyip sallamayıp geçeceksin.


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (27.12.16 14:17:44) 
Kesinlikle takmayacaksın.
Ben konuştum olmadı, laf soktum olmadı, küstüm olmadı, kızdım olmadı..
Yapacak bişey yok artık deyip takmıyorum.
Annem durdu mu? Hayır...
Ki çoğu zaman sözleri çok acıtıcı olsa da artık takmıyorum. Kendi bileceği bir şey.
  • kismisolungac  (27.12.16 14:24:04 ~ 14:24:28) 
Yüzüne söylüyorum bazen. Anne bunca zamandır ben kendim olarak yaşamımı gayet iyi sürdürdüm. Ama yok bizi beğenmiyor evlatları olarak. Sanki kendisi çok bi halt. Kocakarı sinir oluyorum ona.


  • for day to break  (27.12.16 14:26:31) 
Eğer çok sabırlı olur onunla tane tane iletişim kurarsam çok iyi yurutebiliyoruz. Ama bazen öfkem tüm duygularımı bastırıyor. Neyse içimi boşaltmak iyi geldi sağ olun.


  • for day to break  (27.12.16 14:32:30) 
başkasına bunca yıl sürekli negatif geri bildirim verip mutsuzluk yaratan birinin kendisinin mutlu olmasının imkanı yok. o yüzden zaten daha fazla yapılacak bir şey olamaz, kendisi zaten mutsuz. bu şekilde kabul etmek iletişimi de azaltmak lazım.


  • freya  (27.12.16 14:35:48) 
Aynı dertten muzdaribiz maalesef.
Onun Bunun çocuğu dört dörtlük...
Tertemiz pırıl pırıl
Insan hayran kalıyor şunun çocuğuna...
Ana baba sözü dinliyorlar hepsi
vs vs.

Her gün, istisnasız her gün bıkmadan söylediği şeyler ve ben ne yapsam hayırsız oluyorum. Hiçbir başarımı, yaptığımı görmüyor.

Çözüm dersen bir şey de yapamıyorum açıkçası. Bağırsan çağırsan dert, sussan ayrı dert. Huyları kolay kolay değişmiyor.

Ben de sabredip yaşıyorum işte
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (27.12.16 14:57:23) 
Ben kaçtım gittim evden, oh mis. Kafa rahat. Onun da sağlık problemleri var benim de. Ama ikimiz de birbirimize kızıp sinirlenemiyoruz uzakken. Böylelikle de beraberken yaptığımız gibi bu problemlerimizi daha da ciddi hale sokmuyoruz. Her gün mesajlaşıp konuşuyoruz o da canım cicimli hep.

Bir arada olsak hala her gün kavga ediyor cinnet geçiriyor olurduk. Zaman zaman benim de aklıma geliyordu lan ya elimden bi kaza çıkar da kendimi kaybedip atlarsam bir şey yaparsam diye. Çabalarını görmezden gelip zayıf noktandan vuruyorsa anneni bile tanımıyorsun zira.
  • nolmus yani  (27.12.16 15:05:06 ~ 15:05:51) 
varken dayanmak zor gibi geliyor ama inan yoklukları çok daha kötü oluyor.
bir de böyle düşün.

  • supermatik  (27.12.16 15:12:04 ~ 15:12:31) 
Benim anneannem bu model en iyisi hiç yardım etmeyin size yazık. kendi hayatını kendisi idame ettirebiliyor mu bakalım. Biz ancak başka eve çıktığımızdan ki 2 sokak ötedeydi o zaman daha düzgün davrandı. Mesafe koyn ve kendinizi yıpratmayın inanın deymiyor.


  • fasulyek  (27.12.16 15:17:01) 
Onu öyle kabul edip duymamak bildiği okumak tek çare, Biz de babane var aynının bir üst modeli. Sülalenin en yaşlısı, herkes önünde hizmetçi olur, gönlünü etmeye çalışır. Yemeklerden, düzene herşey ona göredir. torunlarının düğün, nişanı bile o erken yatıyor diye geç saatte yapmazlar. Ama bir kere çok şükür ne güzel ailem var dediğini duymadım hep şikayet hep şikayet. Babane bi kere de şükret, allah aşkına millet yaşlanınca kimse istemez, bizde çok kaldı sizde az kaldı diye kavga ederler, senin çocukların, torunların bize de gel diye yalvarıyorlar.El üstünde tutuyorlar, Sen mutlu olmuyorsun. Allah bunun hesabını sorar dedim. 1 ay konuşmadı benle :D


  • i am a legal alien  (27.12.16 16:02:06) 
Anneden beklentilerini kesmek iyi gelecektir. Adı üstünde, yaşlandı artık. 80'i geçmiş insanları Allah bile artık sorumlu tutmuyor.


  • yaren  (27.12.16 16:08:18) 
Az önce çok kötü kavga ettim annemle. O kadar bağırdım ki. Tam derdimi de anlatamadım,yalnızca saçma sapan laflarla ağzımdan gelen gitti. Bu sefer de benim kafayı bozduğum sonucuna vardı. Neyse biz böyle gidiyoruz bakalım bata çıka,araba nereye varacak. Dilerim güzel yere çıkar.


  • for day to break  (27.12.16 16:10:03) 
degismez, degistiremezsin. ruh sagligin icin ayri eve cikmaya calis, inan ruh sagligini bozduguna degmiyor.


  • me23  (27.12.16 17:56:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.