[]

kısır erkek kedi sahipleri

şimdi ben bizimkine n&d neutered mama veriyorum. geçen burdan bir arkadaş yazmıştı başka bir duyuruya kendisi önlem amaçlı 3-4 ayda bir 1,5 kg hills C/D mama veriyormuş kedisine.

kısırlaştıralı 1 seneyi geçti şimdilik bir sıkıntımız yok çok şükür, su içmesine çok dikkat ediyorum zorluyorum çoğu zaman bol bol içsin diye. acaba ben de C/D mama takviyesi yapsam mı arada bir herhangi zararı olur mu? siz öyle şeyler yapıyor musunuz?


 
Benim oğlan 5,5-6 yaşında, kısırlaştırma operasyonunu da yaptıralı neredeyse 5 sene oldu. Ben hiç böyle şeyler yapmıyorum. Normal kuru mama veriyorum, sularını düzenli tazeliyorum, bu kadar. Herhangi bir sağlık sorunu da yaşamadık 6 senedir çok şükür. Kızım da aynı şekilde, kısırlaştırılalı 5 sene oldu, o da hiç sağlık sorunu yaşamadı.

Ben böyle hayvanlarının üzerine aşırı fazla titreyen gereksiz korumacı insanlardan biraz irite oluyorum doğrusu. Tabi ki hayvanlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapacağız ancak aşırı pimpirikli ebeveyn gibi aman şunu da vereyim, aman bunu da vereyim, aman öksürdü ölüyor mu, aman üşüttü mü, aman bilmemne yaptı mı diye sürekli alarm halinde olmak gereksiz.

Benim hayvanlar konusundaki tutumum mümkün olduğunca sadece kendi hayvanlarımı kayırmadan çevremdeki tüm hayvanlara elimden geldiğince yardım etmek. O yüzden bütçemi buna göre ayarlıyorum. Kendi kedilerim en iyi mamayı değil ortalama bir mama yiyor, böylece sokak hayvanlarına dağıtmak için de mama alabiliyorum. Benimkiler hiç dışarı çıkmadığı için veterinerle görüşerek aşı yaptırmayı bıraktım, ona harcayacağım para ile hasta/sakat hayvan varsa tedavi ettirmeye çalışıyorum. Bu örnekler çoğaltılabilir, genel felsefem bu yönde. Bu tutumun da tek bir hayvanı odağa alıp ona yağdırmaktan daha doğru olduğunu düşünüyorum.

O sebeple çok da titizlenmeyin derim ben. Kaygınızı biraz geniş alana yayın. Gözle görünür bir sıkıntı yoksa bence cd vermenize de gerek yok. Ayrıca cd'nin tanıtım sayfasına da bakın ne yazıyor
"Prescription Diet™ klinik olarak kanıtlanmış, veteriner hekimlerce tavsiye edilen, tadında hiçbir değişiklik olmadan evcil hayvanınızın mevcut sağlık sorununun çözümü için özel olarak formüle edilmiş evcil hayvan mamasıdır."
  • buff  (27.12.16 11:57:05 ~ 12:04:47) 
buff

haklısın aslında ama benim pimpiriğim biraz veterinere çok uzak olmaktan geliyor. 2,5 saat uzakta en yakını iyi olanı 3 saat. olası sıkıntıda c/d mamasına verdiğim paranın kaç misli gidecek tabii gitsin sonuçta kedim için ama sadece para değil bir ton stres sıkıntısı da var.

bir de etrafımda idrar sıkıntısı yaşamış çok örnek var korkuyorum açıkçası.
  • yue  (27.12.16 12:06:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.