[]

Kedi Isırması !! Doktorlar / Veterinerler Yardım

5 yaşındaki Siyam kedimiz annemin elini ısırdı.

Apartmana girmiş bir kediyle aniden dövüşmeye başladı bizimki. Annem de kavga esnasında tutup almaya çalışırken elini öe bir ısırdı ki! Bildiğiniz bir avuç kan aktı annemin elinden.

Baş parmağının etli bağlantı yerini ısırmış. Parmağın altında ve üstünde iki çukur oldu; tüm dişini geçirmiş namussuz :/

Ne tip bir hastalığa gebe olabilir? Korkuyoruz.

 
hiç vakit geçirmeden kuduz ve tetanoz aşısı yapan bir hastaneye gidin.


  • cedex  (27.12.16 09:42:12) 
kendi kediniz değil mi?
kendi kedinizden ne gibi bir hastalık bulaşabilir ki?

  • blatta hiberna  (27.12.16 09:47:01) 
bi hastalık olacağını sanmam. başka kediyle karşılaşan kediler böyle inanılmaz agresifleşiyor. çevresindeki herkesi tehdit olarak algılıyor o an. bizim kedi de yazlıktayken dışarıda başka kedilerle kavga edip bi de eve gelip bi posta bizi döverdi :D parçalardı her yerimizi. hele ki kavgaları esnasında ayırmaya cesaret bile edemezdik. oysa normalde tırnağını bile çıkarmaz.

kuduz vs olma ihtimali zor ama annenizin parmağı kötü durumda anladığım kadarıyla. siz bir hastaneye görünün.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.12.16 09:54:53) 
valla ben böyle başlıklara 'hiçbir şey olmaz diyenlere güvenmeyin, kuduz aşısı yaptırmaya götürün.' demeye devam edeceğim.

youtube'a kuduz ya da rabies yazarsanız birkaç tane belgesel niteliğinde video var. amacım paranoyak yapmak değil kimseyi ama tedbiri almakta fayda var.
  • zoque  (27.12.16 10:25:41) 
Tetanos aşısı mutlaka olsun anneniz. Ama kedinin Kuduz aşısı varsa onu olmasına gerek yok. Geçmiş olsun.

Bizim kedi de eve yabancı bir kedi gelince önce misafir kediyi sonra hızını alamayıp kendi yavrusunu ve beni dövmüştü :)
  • old possum  (27.12.16 10:52:12) 
Kendi baktığınız, aşıları tam ve düzenli veterinere giden kediniz ise bir sıkıntı olmaz, korkmayın. İnternette de hastalık aramayın. Doktora gidin, içiniz rahat olsun.


  • peggy  (27.12.16 10:56:20) 
Kedimizin kuduz aşısı vardı, annem kendisinin olup olmadığını hatırlamıyor.

Annem 10 sene önce falan tetanoz aşışı olmuş ama.

Yine de yeniden kuduz ve tetanoz aşısı vurulması gerekir mi?
  • bfm  (27.12.16 11:14:00) 
Olsun faydası var zararı yok. Hamilelere bile tetanos aşısı yapılabiliyor ihmal etmeyin olsun aşı.


  • old possum  (27.12.16 11:33:19) 
rapel doz yapilabilir.
siyam kedileri normalde cok uysaldir, sinirini bozmuslar yavrucagin, sakin kizmayin ona.

  • mavicorap  (27.12.16 11:51:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.