[]

Bilgisayar kurtları

Bende intel i7 4702MQ 2,2 GHz işlemcili 8 GB RAM'li Intel 4600/NVidia 940 2 GB ekran kartı olan bir notebook var.

Kullandığım yazılımları kullanamaz oldum, her tıklamada donmaya başladı. Yazılımı geçtim chrome bile ara sıra donuyor. Kullanmadığım yazılım yok bilgisayarda çok bir yükü de yok virüs de yok. bir de bataryası öldü, fişe takılı kullanıyorum sürekli. 2012 model bir bilgisayar sanırım ömrünü doldurdu.

Şimdi; yeni bir bilgisayar almak için zamanı mı yoksa bilgisayar piyasasında da fiyatların düştüğü bir dönem oluyor mu ?. Ben bunu 1800 liraya almıştım şuan baktım vatanda 3900 lira. satsak alıcı bulunur mu ?. (tabi fiyat için doların durumu malum ve satış için şehir de önemli ancak notebook 2. el piyasasını hiç bilmiyorum)

yerine de şunu düşünüyorum www.vatanbilgisayar.com

 
sendeki işlemci 4.cü seri. vatanda 3900 olan 6cı seridir. çok para etmez. belki hddsi bozuldu.


  • sutlu nescafe  (27.12.16 00:47:08) 
muhtemelen hdd'de bad sector var. ssd takviyesi büyük fark yaratır bu durumda.


  • icim urperiyor  (27.12.16 01:12:09) 
www.alcpu.com

linkini verdigim programi indir cpu sicakligini izle eger donmalar yuksek sicaklikta gerceklesiyorsa cpu yeterince sogumuyor demektir. Bunun icin de ya fan'i temizle ya da degistir derim.
  • tezek  (27.12.16 01:15:50) 
Senin bilgisayar günümüz koşulları için gayet yeterli. Performans sıkıntın parçaların yetersizliği değil başka bir şey, arkadaşların dediği gibi sabit disk olabilir.


  • ayin yazari  (27.12.16 02:58:00) 
www.vatanbilgisayar.com Makine burada. Özellikler aynı görünüyor.

Hdd değiştirme yapabiliyor muyuz bunlarda ?
  • Euxinos007  (27.12.16 04:35:58) 
Yeni bilgisayar alma bence de ssd tak gayet iyi donanimin. Z510 ssd upgrade yaz youtube'da bulursun nasil takildigini.


  • signore  (27.12.16 08:50:09) 
Bence ssd tak, windows'u ve programları sıfırdan kur, termal macunları yenile, fanları temizle. slot varsa 8 daha ram çak. Bir de kullanıyorsan pilini sıfırla. Hepsi için 500 lira çıkmaz cebinden.

bi 4-5 sene daha kullanırsın. o kadar para verdiğine değmez.
  • babilbaligi  (27.12.16 09:17:38) 
hem üretilmiyor hem de açık açık dördüncü nesil diye yazmışlar. vatan bilgisayar sağlam kazıklıyor gibi geldi bana.
shop.lenovo.com

ssd takarsan güzel olur. belki kendin bile değiştirirsin.
  • sutlu nescafe  (27.12.16 11:34:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.