[]

Avrupa turu

Ben uçaktan deli korkuyorum ya. Bi avrupa turum olcak, Haziranda baslıcak.Ne yapcam bilmiyorum. Şimdiden araştırmalara başladım,ucakların geçmişini filan. Mercedes Vito kiralasam, onla girebiliyor muyum sorunsuz Avrupaya? Rahat rahat dolaşabilir miyim? Saçma mı olur? Fransaya ne kadar sürede giderim mesela Türkiyeden?




 
kiralık arabayla ülke değiştirilmiyordu yamulmuyorsam.
www.flightradar24.com
şu sitede şu an havada olan uçaklar var. bu kadar uçak havada ama kaza olmuyor mesela? çok enteresan değil mi? senin vitoyla 3-4 gün sürecek fransa seyahatinden katbekat daha güvenli uçak.
  • cekilmis gayfe  (27.12.16 00:26:45) 
trene bin? gayet guvenli ve korkmazsin avrupada her yere tren var pufur pufur


  • tiredpanda  (27.12.16 00:30:12) 
Öncelikle uçak korkusu olmayanlara empati yapabilmeleri, durumu bizim gözümüzden görebilmeleri için şu entry'yi hediye ediyorum.
eksisozluk.com

Uçak korkum var çok fena. Bana verilen tavsiyeleri ve uyguladıklarımı en az verim aldığımdan en çok verim aldığıma kadar sayayım.
1. Araştırma-bilgi sahibi olma: Konuyla ilgili bilimsel çalışma dahi yaptım, hiç işe yaramadı. Zaten korkunun mantıksız olduğunu biliyorsun ama bu korkmayı engellemiyor ki. Hani o an 'Karayoolu ile giderken öleceksin, ama uçakta burnun bile kanamayacak' deseler, 'Bu stres çekilmez, ben iyisi mi öleyim de kurtulayım' derim. Kaç kere tuvalete girip 'Ne olur ölsem de artık kurtulsam' diye ağladığım var.
2. Antihistaminikler: Bunlar uyku getirdiği için 'Uçakta rahatlatsın ve uyunsun' diye veriliyorlar. Korku bu ilaçlardan baskın çıktı. 17 saatlik yolda yarım saat bile uyuyamadım.
3.. Anksiyete ilaçları: Uçuştan bir gün önce ve izin verilen en yüksek doza yakın bir şey alırsam, bir iki saat idare edebiliyor. Pasifflora Mood başarılı bu konuda.
4. İçki: Deli gibi işe yarıyor. Türbülansta içimden 'Hoppidi hoppidi' diyerek eşlik ettim.Tabii herkes içki içmiyor. Ben de sostal içici gibi 'uçaktan uçağa içici' oldum sayılır.
ve 5. Kendinden daha çok korkan biri ile yanyana bulunmak: 0 ilaç - 0 içki bindiğim bir uçakta yanımdakini öyle bir rahatlattım ve ben de öyle bir korkmadım ki, kadın 'Siz neden hostes olmadınız' dedi bana. Gerçi şu son 3 maddenin hepsinde 'Neden hostes olmadınız sanki' gibi tepkiler aldım çeşitli insanlar tarafından. Bu arada Neurformat gibi yöntemlerin işe yaradığını söylüyorlar ama Avrupa turuna yetişmez.

Bu arada tiredpanda + 1, Avrupa dolaşımı trenle güzel de olur.
  • aychovsky  (27.12.16 00:42:33) 
Buradan Yunanistan üzerinden trenle seyahat edebilirsiniz. Diyorsunuzdur şimdi ya tren de çekilmez takır tukur sallana sallana lakin Avrupadaki çoğu tren uçakdan daha konforlu hatta gittiğinizi dahi anlamıyorsunuz. Hem manzaraları da güzel oluyor özellikle sahil yolculuklarının... inanamazsınız.


  • cesurseyyah  (27.12.16 04:41:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.