[]

Bebek Emiyor ama Biberonla Doyuyor

Selamlar.

Bizim bebek 20 günlük. Anne sütü bayağı var. Pompayla sağınca bayağı çıkıyor. Bebek de emiyor. Ancak son zamanlarda bişi fark ettik. Bebek anneyi 1 saat emse de doymuyor. Ağlamaya huzursuzlanmaya başlıyor. Sonra biberonla 80ml süt verince doyup uyuyor. Anneden sür gelmiyor desek, pompaya deli gibi süt çıkartıyor. O zaman bebek, annesinden emmiyor da biberonu mu tercih ediyor sizce? Eğer öyleyse neden 1 saat memeyi bırakmıyor ve emiyor?

Hiç bişi anlamadık

Var mı böyle bişeyi tecrübe eden?

 
anneden sütü çıkaramıyor olabilir mi?
bu arada süd zehri alır demeden geçemeyecem kusura bakma :D

  • cekilmis gayfe  (26.12.16 23:48:47) 
Bebek sutu anneden cikaramiyor degildir zaten pompaya bahsettiginiz miktarda cikiyorsa bebegin cekis gucuyle doyacagi miktar geliyordur. Biberon ufaklik icin kolay oldugundan tercih ediyor daha az efor sagliyor. Mumkunse biberon icin anne memesine yakin bir model secin. Hic kullanmadigim icin oneride bulunamayacagim ama dr bana illa sagdigim sutu vermem gerekirse kasikla vermemi ve biberona alistirmamami soylemisti. Anne memesini zor bulup zaten mama gelecek diye reddedebiliyormus ufakliklar.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (26.12.16 23:57:13) 
Ayrica 20 gunlukse artik gaz sancilari baslar ondan da huzursuzlanir.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (26.12.16 23:58:18) 
bebekle pompa ayni mi :) cekis gucleri farklidir hocam, afiyet olsun ufakliga. ayrica bebekler de emme bi memnunuyet gibi bisey, doysa da takiliyordur anne kucagi mutlu mesut


  • oscar  (26.12.16 23:59:14) 
Meme emerken yoruluyor vatandas


  • bugunolmadiamayarinkesinolacak  (27.12.16 00:02:03) 
pompa bebeğin emiş gücünden daha zayıf çekiyormuş sütü. dolayısıyla bebek kendisi emerken kısa sürede doyuyor olabilir.

yorulduğu için arızaya bağlıyor olabilir. emmek yorucu is...

emerken hava yutuyor, gaz yapıyor olabilir. (aslında biberonla daha çok gaz olur)

biberonla gelen sütun akışı memeden gelen akistan farklıdır. memeden gelen süt fazla tazyikli geliyor olabilir. rahatsız ediyordur, biberon akışına alismistir.

tavsiyem biberon yerine kaşığa alıştırın. ama anne sık sık emzirdin en güzeli. anne için çok yorucu oluyor ama vücut dengeye en kısa sürede öyle geliyor.

bebeğim çok düşük kilolu doğdu. uzun süren sarılık oldu. hastanede hemşireler (devlet hastanesi), her ay takibini yapan doktoru (ozel hastane)bana hep bebeği besleyemedigimi, mama başlamam gerektigini söyledi. ustelik memelerimden sutler oluk oluk akiyordu. saginca biberonlar doluyordu.2 kere mama verdim. sonra vazgeçtim. sürümü gerekirse sağıp kaşıkla içirdim.

sadece kendime güvendim. üstelik size yazdıklarımı o zaman bilmiyordum ve kendi annem dahil sorabileceğim kimse yoktu.
pek çok gun bebeğim aç kaldı diye ağladım. üstelik sarılığın uzaması bu durumu doğruluyor diye düşünüyordum.
ama aglasam da sızlasam da elim mamaya gitmedi.
ben ne zaman istersem bebek ne zaman isterse sadece emzirdim.

şimdi oğlum 8 aylik. biraz yavaş oldu ama akranlariyla normal kiloya ulaştı. ek gıda başlasa da favorisi anne sutu hala.
ek gıda başlangıç sürecinde devam sutu de aldim (ek gıdaya karaitirmak icin) çeşit çeşit mama aldim. hepsini ben yedim.
bebeğim ağzına sürmedi. asla biberon kullanmıyor. suyu bardaktan içiyor.

ek gıda olarak da ben ne yersem onu tüketiyor.
  • strawberry first  (27.12.16 00:21:13) 
senin derdinin ilacı tomris'in emzirme notları. bybo tayfasına takıl derim ben.


  • babilbaligi  (27.12.16 09:19:51) 
20 günlük bebeğe sütü biberonla vermemeye çalış mümkün oldukça.Alışırsa işin çok zor olacak.Bizim de 6 aylık çocuğumuz var bebeğin illa emmesini istediğimiz için bazen günde 2 defa doktora bile götürdük alışana kadar.Aklıma gelen ihtimalleri yazıyorum.

-Memede mastit benzeri sertlikler varsa öncelikle onları gidermen lazım.O sertlikler süt yolunu kapatıyor bebek kolaylıkla sütü çekemiyor sinirleniyor ağlıyor olabilir.Hele bir de biberonun kolay çekişine alışmışsa işiniz daha da zorlaşır.Süt memede uzun süre kalmamalı.Gerekiyorsa sağ.

-Her kadının meme ucu farklıdır.Meme ucu çıkıntılı değilse bebek yakalayamıyor olabilir ucu.Çok değişik emzirme pozisyonları var internetten inceleyin.Mutlaka size ve bebeğinize uyacak bir pozisyon bulursunuz.

-Bebek aşırı acıkmışsa sinirliyse memeyi istemiyor olabilir.Aşırı sinirliyken artık son noktaya gelmişse emzirmek için ısrar etmeyin.Şırınga ile verin sütünüzü sakinleşince meme verirsiniz tekrar.

-Bizimkisi uykudan ilk uyandığında emmeyi seviyordu.Bebeğinizin ne zaman rahat emdiğini keşfedin.
  • turkuaz  (27.12.16 10:09:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.