[]

Bel Fıtığı

Merhaba
Babamın 20 yıldır bel tutulması şikayeti var. Doktorlar o zamanlar için egzersiz ve ani hareket etmemeyi önermişler. Yılda 1 veya 2 kere beli tutulurmuş ve kısa süreli dinlenmeyle geçermiş. O zamanlar kilosu boyuna göre normalmiş ama şimdi aşırı kilolu ve kilo verme işini ciddiye almıyor.
Babama bir süre önce bel fıtığı tanısı koyuldu. Yalnız bu sene şikayetleri arttı ve yıl sonuna yaklaştık neredeyse 25 kere falan beli tutuldu. Her tutulmada doktora gitti ve ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve dinlenmeyle zar zor toparlayabildi. 176 cm ve 120 kilo! Artık kilo vermek ve gereken egzersizleri yapmak istiyor. Tavsiyeleriniz, doktor yönlendirmeleriniz ne varsa her şeye açığım. Ayrıca ameliyat olanlar, bu ameliyatlar sona ermiyor dediler. Şu sıralar gittiği doktor omurlar arasındaki kıkırdak (kuyruk sokumundaki soğanın üzerindeki saglı-sollu 3 omur)esnekliğini kaybetmiş demiş.Ameliyatlık bir durum söz konusu değil diyor ama babam çok zorlanıyor.
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.

 
bir cok tanidigimi ayaga kaldiran prof sabri narmani kesinlikle oneririm


  • oscar  (26.12.16 16:50:04) 
İstanbul için prof sabri narman +1
Ankara için, prof sabri narman'ın talebesi Prof Osman Başgöze
Bi de hacettepe tıp'ta Prof Levent var (soyadını hatırlayamadım)
  • elinde tivit  (26.12.16 19:02:13) 
Acemi+ diyestistlyene gitsin ve iyi bir fiyoterapisti olan merkez/hastane bulun.fitikta dokyorlarin yapbilecegi pek bir sey yok doktor tavsitesi bence gerekli degil.yasam sekli degismedigi surece boyle kalir.arkdasin dedigi gibi ameliyat da olsa yine geri donecek.iyi bir diyetisyen ve fizyoterapist ile gayet iyi bir duruma doner.


  • eclipsed moon  (27.12.16 11:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.