[]

duyurunun doktorları yada ortopedi uzmanları bi baksanıza

geçen hafta yumurtalığımdaki kist için mr a girdim mr sonucuna göre de doktorum ortapediye yolladı. ordaki doktor sonucum ve bi kaç sorudan sonra tedavisi olmayan bi hastalıktan bahsetti yani ömür boyu takip isteyen tedavi isteyen bi durum dedi. sonra da suna pekuysalın hastalığı oradan bilirsiniz dedi. kireç gibi çıktım odadan. özel hastaneydi çok güvenim yok hemen baltalimani kemik hastanesine randevu aldım perşembe gününe.

Doktorlar hep en kötüyü söylerler bilirim. ama yorumlayabilecek birisi varsa sonuç kağıdımı ve istediği testleri göndermek istiyorum persembeye kadar içim biraz rahat etsin


 
Gecmis olsun. Simdi baktim ismen aramak isterseniz Suna Pekuysal'in hastaligi "ankilozan spondilit" imiş. Tam teshis icin gerekli testleri falan arastirmak isterseniz diye yazayim dedim.


  • robokot  (26.12.16 15:27:49) 
@robokot evet evet biliyorum ama internetten bakıp kafamı bulandırmak istemiyorum.


  • zenc  (26.12.16 15:30:53) 
ankilozan spondilit ise sadece tahlil ve film sonuçlarına göre teşhis konamaz. hem fiziksel muayene hem de şikayetlerin dinlenmesi lazım.
kötü bir durum ama yeni ilaçlarla hastalığın ilerleyişi yavaşlatılabiliyor. tek yapman gereken şey ucunu bırakmamak. ortopedi yerine bir dahiliye uzmanına başvurmak daha iyi olabilir bu durumda.

  • sutlu nescafe  (26.12.16 16:15:00) 
Sadece anlattıklarınıza bakarak varsayalım ki ankilozan spondilit hastasısınız, ortopediden ziyade romatolojiye görünmeniz daha faydalı olacaktır. Genellikle bel bölgesinde sabahları ağrı ve tutulum oluşması ama hareketle tutulumun azalması ile karakterizedir. Tanısı zor konulan ve ilerlemesi yıllar süren bir hastalıktır o nedenle alanında iyi birine görünürseniz korkmanıza gerek olmayan bir hastalık olduğunu göreceksiniz. Şu an için endişelenip kendinizi üzecek herhangi bir durum yok, kaldı ki eğer sonuç AS çıkarsa bile gerekli tedavi ile sorunsuz yaşayabilirsiniz. Suna Pekuysal 1933 doğumlu bir kadın ve bu hastalık genellikle genç yaşlarda ortaya çıkıyor dolayısıyla 1960lı yıllar ile şimdiyi karşılaştırmak da doğru değil. Geçmiş olsun.


  • tobias fünke  (26.12.16 16:17:37 ~ 16:19:00) 
Çok geçmiş olsun, bir jinekolojik tetkik sonucu bu teşhise ulaşıldığı için şanlısın en azından. Doktor değilim ama erekn teşhis edilmesi, yani genç yaşta bilinmesi ve takibe alınması çok iyi. Üzülme olur mu?

Ben de de 21 yaşından beri beynimde iyi huylu tümör var ve yıllardır takipteyim.
  • old possum  (26.12.16 16:18:15) 
ben de AS için sizin esas görünmeniz gereken yer romatoloji demeye gelmiştim. Baltalimanını da görünecekseniz görünün de esas romatoloğa görünün. Ayrıca bu hastalığı, varsa, takip edecek yer de romatoloji.


  • niye ama  (26.12.16 18:06:04) 
bu arada romatoloji doğru yer ama direkt başvuramayabilirsin. dahiliye yönlendirir genelde. o nedenle dahiliye uzmanına görünmen yararına olur dedim.


  • sutlu nescafe  (26.12.16 18:10:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.