[]

hindistan'a gitmiş, yaşamış olan var mı ?

halihazırda türkiye'de bir çok insanın ulaşmak istediği bir işim var. şöyle anlatayım durumu. düzen olarak devlet memurluğu gibi düşünebilirsiniz. geçinmede falan bir sıkıntı yok ama öyle aman aman yatırım yapacak parayı da kazanıyorum sayılmaz. evliyim. çocuğum yok.

hindistan'da bir iş olasılığı var. kazandığım paranın yaklaşık 6 katı falan maaş veriyorlar bugünün kuruyla. üstüne bir de istanbul'da yaşama şartları vs. düşünüldüğünde orada ailemle beraber barınmamı vs. de karşılayacaklar. firma güvenilir büyük güvenilir bir firma.

döndüğümde şu anda bulunduğum iş gibi bir iş bulamama ihtimalim çok yüksek. ama türkiye'de 6 yılda kazandığımı orada 1 yılda kazanacağım ve işin öngörülen süresi 3 yıl kadar.

hindistan gibi garip bir ülke olmasa, ne bileyim avrupa ülkesi olsa veya doğu bloğu rus ülkeleri falan gibi bir şey olsa pek sormazdım ama hindistan olunca sormak durumunda kalıyorum. eşimden yana sıkıntı yok. hatta yurtdışına gitmek istediğimiz için bir çeşit fırsat olarak görüyor bu işi. ülkede insanlarla ingilizce anlaşabildiğimizi düşününce en azından dil olarak avantaj olduğunu düşünüyoruz.


ama işte hindistan. tamamen farklı bir kültür. 1,5 milyar insanın yaşadığı bir ülke. nelerle karşılaşabileceğimi tahmin bile edemiyorum.

neyse uzatmayayım. siz olsanız ne yapardınız? özellikle daha önce hindistan'a gitmiş, o bölgeyi bilen, hatta mümkünse yaşamış olan insanlar vardır belki diye soruyorum. gitmemiş olanlar da tahmin yürütebilir isterlerse mutlu olurum.


edit: iş lucknow şehrinde. hindistanın 2. büyük şehri galiba.

 
tam soruya cevap değil ama şurada yazılanlar olumlu gibi: www.quora.com


  • cedex  (26.12.16 13:56:06) 
mumbai ve rajkotta bulundum, ahmedabad'i gördüm. cok farkli başka bir kültür ama olumsuzluklar yerel halk icin gecerli. yabancilar, cok başka bir hindistan icinde yasiyor. hicbir sikinti cekmezsiniz. gidin, pisman olmazsiniz.


  • thewizardofearthsea  (26.12.16 13:58:53) 
hindistan'a bir arkadaşım yerleşti iş için. mecburiyetten vejeteryan olmuş. et yenecek gibi değil dedi. bana çok pis geliyor hindistan, değil 6 kat 16 kat para verseler gitmem. ama sen 3 yıl sonra ne yapacağını da hesaba katarak karar ver.


  • cekilmis gayfe  (26.12.16 14:01:19) 
hindistan'a gurbetci (expat) olarak giden bir arkadasim vardi.
o, zaten hind kulturune filan asikti, cok isteyerek gittiydi.
baska bir tanidigim da bir proje icin bulundu.

genel olarak, mumbai'de gurbetciler icin yasam daha iyiymis.
yine de kulturel bazi sikintilar yok degil, temizlik, sokaklardaki domuzlar, dil sorunu, kalabalik, koku falan filan.
bir de, mumbai'den baska kentlere gidildiginde gurbetciler, yabancilar icin yasam daha guclesiyor deniyordu.
sizin verdiginiz ornek de kucuk, pek turistik olmayan bir kent gibi gozukuyor.

yine de sunu da dusunmek lazim.
siz bu satirlari okurken cezayir'de, suudi arabistan'da, afganistan'da, orta asya collerinde, sibirya'nin ayazinda turkiyeli gurbetciler oradan oraya kosturuyor.
ne icin? bu sorunun cevabi, ve oradaki motivasyon, size yol gosterebilir.
  • viva paulista  (26.12.16 14:08:34) 
bir arkadaşım 1 sene yaşadı, pisliğine dayanamayıp döndü:( ama o zaten fazla titiz biriydi.

ama ben olsam her şeye rağmen giderim. bunun yaşatacağı deneyim parayla satın alınamaz zaten. değişik bir ülke, değşik insanlar, değişik yemekler, bence düşünmesi bile heyecan verici.
  • peggy  (26.12.16 14:16:09) 
çok ama çok pis bir yer olduğunu duymuştum, işiniz-eviniz mümkün mertebe sizi dışarıya karşı izole edecek kapalı bir ortam olabilirse süper olur, evden işe-işten eve şeklinde 3 sene takıl, parayı cukkala sonra rahatına bak derim.

Çok özel değilse eğer meslek nedir?
  • zikardo  (26.12.16 14:18:13) 
Hindistan'ı tanımam etmem ama sırf değişik bir yer olduğu için giderdim. Hayatta kaç kere böyle bir şans gelir ki insanın ayağına?


  • inawen  (26.12.16 14:19:54) 
birkaç reddit link'i vereyim ben de bari.

www.reddit.com
www.reddit.com

bu arada şöyle eski bir habere de rastladım: www.dnaindia.com
  • soso  (26.12.16 14:30:10) 
ben giderdim. para için de değil.


  • pinkpeony  (26.12.16 17:44:22) 
Fırsatınız varsa söz konusu şehre birkaç günlüğüne gidip kendiniz görün. Üç yıl çok uzun bir süre. Burada herkes mükemmel bir şehir de dese sonuç hiç sizin beklediğiniz gibi olmayabilir. O şehre gidin ve mümkünse yıllık izninizin önemli bir kısmını kullanıp yapabileceğiniz kadar çok şey yapmaya çalışın. Yapılacak şeyler bir süre sonra rutine dönüyorsa o zaman o şehir size sıkıcı gelmeye başlayacaktır. Hindistan egzotik bir yer. İlgi çekici bir kültür. Ama iş uzun süre orada yaşamaya gelince durum farklı olur. Ben üç yıl için gitmezdim.


  • dissendium  (26.12.16 18:27:58 ~ 18:29:02) 
gidin tabi, siz cebi genis insanlar olacaksiniz orada, parasi olan hemen hemen her yerde king


  • beriberi  (26.12.16 21:23:22) 
Ben Hindistan’a vakti zamanında konferansa gidecektim babam kıyameti kopartmıştı güvenli değil diye. Otobüs durdurup kadınlara tecavüz etmişler mi ediyolarmış mı pek hatırlamıyorum. Sonrasında Singapur’a gittim 2017 ve 2018 yıllarında hint mahallesini gezdim ikincisinde hint mahallesinde kaldım hatta. Değil 6 16 katını verseler burdaki maaşımın hele ki çocuk beklerken asla gitmem. Singapur gibi bal dök yala ülkeye bu mahalle uzaydan gelmiş sanki leş gibi adeta. Belki de ben çok titizimdir bilemiyorum kıyın paraya bir tatile gidin belki kendi memleketlerini temiz tutuyorlardır veya sizin oturacağınız yerler elit temizdir.


  • cilekli pasta  (03.05.19 23:27:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.