[]

Kariyer değişikliği sorusu

Selam duyuru mühendisleri, teknik insanları.

Şu an yaptığım işi gayet severek yapıyorum. Serbest çalışıyorum ve kazancımdan da memnunum. Fakat yurtdışı imkanları zayıf.

Şimdi ben Matlab ve Ansys biliyorum ama 4-5 yıldır bunların üstüne gitmedim. Şimdi kendimi kasıp bunları öğrensem, yandan yandan çalışsam yurtdışında (daha spesifik olarak Avrupa) iş bulma imkanım nasıl olur?

Çalışıp bilgilerimi tazelemek için işimi bırakmama falan gerek yok, günde 4-5 saat çalışabilirim.

Ne dersiniz, öğrendiğime değer mi? Türkiye'den çıkış biletim olabilir mi?

Yorumlarınızı bekliyorum.

 
avrupa'da yüksek lisans falan tarzı bir şey yapmadan direk buradan iş arsayıp oradan iş bulmak çok zordur. türkçe gerektiren bir işse belki bir nebze daha kolay olabilir.

ama matlab ansys falan bilen adam avrupa'da her yerde var. sıradan lisans mezunları biliyor zaten. ekstra bir şeyler lazım ki adam kendi bakanlığına gidip, hacı bak bu adamı türkiye'den getirtip çalıştırmak i,stiyorum çünkü benim ülkemde böyle bir adam bulamadım demesi lazım.


bunun dışında yüksek lisans falan yaparsanız o ülkede çok daha rahat iş buluyorsunuz.
  • levpontryagin  (26.12.16 12:17:35) 
iki tür teknik adam olabilirsin.
1-) matlab ansys araçlarını kullanan ama bunları kullandığı alanda ço iki teorik bilgisi olan teknik adam. bunun için doktora seviyesinde sinyal işleme vs bilmen lazım mesela.
2-) c\c++ uygulama yazılımları yazabilen işin teoriğine çok hakim olmayan ama hayvani tecrübesi olan adam.

eğer lisans mezunu ve sadece matlab biliyorsan tr'de bile iş imkanları kısıtlı.
önerim matlab vs çalışmak istiyorsan, yüksek lisans doktora programını tamamlayıp tasarımcı olman. yoksa c/c++ kasıp bol tecrübeli bir yazılımcı da olabilirsin. market talepleri bu yönde.
  • cedex  (26.12.16 13:26:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.