[]

kahve değirmeni

şununla kahve öğütülür mü?
www.sahibinden.com

el değirmenim var ama daraldım artık gır gır çevirmekten.

not: daha pahalı bir şey de almak istemiyorum. eğer olmaz derseniz elizabeth'e devam.

 
karabiber öğütücüleri genelde fazla küçük taneli çeker. öyle seviyorsan sıkıntı yok. ama büyük taneli olsun istersen olmaz o iş.


  • babilbaligi  (26.12.16 08:50:51) 
kafeist manifesto kitabından ve sözlükteki kahvedelisi'nin yazdıklarından bu konuda aklımda kalanı yazayım, detayı aklımda değil. diyorlar ki, ucuza (75-100 lira civarı) otomatik kahve öğütücü almayın, onların bıçakları kötü oluyor. 250-300 lira verip x bıçaklı otomatik kahve öğütücü almayacaksanız el değirmeni alın ucuza, onunla devam edin.


  • signore  (26.12.16 09:17:08) 
el değirmeninden şaşma.
en kralı da sözen'dir

  • thebender  (26.12.16 09:21:00 ~ 09:21:38) 
Onda bir kere değirmen gibi ayar yapamıyorsundur. Yani V60, Aeropress ya da makine filtre yapacak olsan her biri için farklı büyüklükte kahve çekemezsin. İkincisi onun kesin öğütme kısmı seramik değildir. Bu da kahvenin tadına etki yapar. Son olarak piyasadaki ucuz otomatik öğütücülerden alırsanda lütfen bıçaklı olanlardan alma. Onlar kahveyi kestiği için kahvenin aromasını almazsın. Otomatik alacaksan seramik olan ve bildiğimiz değirmen mantığında çalışıp öğütenden alman lazım. Yani elle devam et. Hem azıcıkta olsa spor yapmış oluyorsun :)


  • Dr_Stat  (26.12.16 09:40:10) 
Bıçağı değirmeni geçtim, bununla olmaz zaten. Bir kaşık kahve öğütene kadar canınız çıkar bu aletle, bununla anca yemeğe karabiber atılacak kadar öğütülür.


  • whoosie  (26.12.16 09:44:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.